Het gaat niet meer zoals ik het wil

Stoere, dappere, lieve vrouw

Deze mooie, dappere, sterke vrouw heeft gevochten als een leeuw. Ze hield tot het einde de regie in handen, zelfs na een heerlijke zoen, toen ze mij vroeg om het licht uit te doen…….

 

 

 

Laat een berichtje achter op de blog, ter herinnering aan Marijke Overbeeke.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

160 Responses to Het gaat niet meer zoals ik het wil

 1. Laurens en Tjitske says:

  Lieve Marijke,

  De afgelopen weken volgden we de posts op de site van Klaas nauwlettend. Je voelt de machteloosheid, maar zeker ook de kracht die er achter iedere letter zit. Iedere keer hebben jullie het positieve eruit gehaald. Ik vind het knap hoe sterk jullie met z’n twee, samen met jullie familie en vrienden de afgelopen tijd zijn geweest.

  Lieve Klaas, familie en vrienden,

  We wensen jullie alle kracht toe om het verlies van zo’n sterke en dappere vrouw te kunnen dragen.

  Sterkte.

 2. Ines di Lollo says:

  Lieve Marijke,

  Mooie herinneringen aan jou, van onze eerste ontmoeting, het heerlijke tapas avondje, weekendjes Limburg, bij de mont ventoux, alpe d’huez, Slotervaart tot aan de laatste herinnering afgelopen woensdag ochtend in het avl. Ook al zagen we elkaar niet heel erg vaak, we hadden een bijzondere klik. En ik zal je erg missen.
  Ik heb heel veel respect voor je enorme kracht en positiviteit. Zelfs woensdag gaf je de strijd niet op, terwijl je lichaam je zo tegenwerkte. Waardeloos hè, zei je…een woord wat ik de laatste maanden regelmatig van je heb gehoord.

  Slaap zacht lieverd,
  X Ines

 3. Ilse says:

  Wat een verdriet, onbegrijpelijk! Voor mij blijf jij mijn lieve, slimme nichtje voor altijd.

 4. Henriëtte Ridderhof says:

  Lieve Marijke,

  Gisteravond was het zo stil op straat dat ik de voetstapjes van 3 kleine konijntjes, die midden op straat liepen, kon horen…zo stil….dat ik de liefde die jij uitstraalde deze week niet alleen kon zien, maar zelfs kon horen…..ik wens je een hele mooie reis

  X Henriëtte

 5. Majo Hendriks says:

  Klaas, Heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van Marijke. Ik heb er even geen woorden voor maar ik zal aan je denken, wellicht helpt je dat ook.

 6. Wim en Annemiek says:

  Lieve Marijke,

  de afgelopen dagen heb ik de site van Klaas zeer vaak gelezen en ook aan Annemiek laten zien. Prachtig om te lezen hoe jullie samen deze dagen hebben beleefd, onbeschrijfelijk knap. Ieder keer kon ik uit het verhaal van Klaas jouw wilskracht en doorzettingsvermogen lezen. Ik vind het echt heel erg knap hoe jullie dit samen met z’n tweeen, maar ook met jullie familie hebben gedaan.

  Lieve Klaas, Nel, Tjitske, Tineke, overige familie en vrienden,

  Wij wensen jullie heel veel sterkt toe de komende dagen.
  Laat de herinnering aan deze prachtige en dappere vrouw een troost zijn en jullie helpen dit verlies te dragen.

  Heel veel sterkte.

 7. petra says:

  Lieve Marijke,

  Wat ben ik een bevoorrecht mens om jou gekend te hebben. Uren hebben we gesproken en gelachen het was altijd gezellig als je er was. En wat oneerlijk is de strijd die jij hebt geleverd samen met je lieve man Klaas! Julle liefde voor elkaar is altijd voelbaar!

  Dinsdag was ik bij je en zei je tegen ons: Pakken wat je pakken kunt…………….!
  Ik zal je missen!

  liefs Petra

 8. Coen en Thea says:

  Lieve Klaas en familie,
  Gecondeleerd met het verlies van Marijke.
  Hebben erg meegeleefd met haar ziekte.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte deze dagen.
  Coen en Thea

 9. Yordi says:

  Lieve Marijke,

  Je hebt gevochten met een leeuwenhart maar helaas kon je deze strijd niet winnen. Eind volgende week zit jouw AD6 team, de “Amersfoortse Draaikonten” weer in Frankrijk en ga je zeker met iedereen in gedachte op de bagagedrager Alpe D’huez op! Marijke, het ga je goed, waar je ook bent!

  Klaas, familie en andere naasten,
  Ik wens jullie veel sterkte en kracht toe om het verlies van jullie lieve en stoere Marijke te kunnen dragen.

 10. Frank says:

  Tot het einde toe de regie gehouden en dan toch los moeten laten. Een heldere ster erbij, een immens verlies voor Klaas, familie en vrienden. Veel vrienden. Veel Alpe d’Huzes familie. Veel warmte en lieve woorden, begrip, een warme hand op je schouders. Je schouders die dit moeten dragen.

 11. Bert says:

  Lieve Marijke,

  Het is niet te bevatten, ik kan er niet bij. Soms zijn er momenten dat je verdoofd bent, dat woorden niet komen. Dit is zo’n moment. Ik vind het zo oneerlijk, zo onrechtvaardig. Ik heb diepe bewondering voor de manier waarop jij en Klaas gevochten hebben.
  Grote Klaas, familie, vrienden, collega-Alpe d’HuZessers heel veel sterkte en kracht. En als ik als buur(t)man ook maar iets voor je kan betekenen Klaas…altijd hè!

  Alle goeds,
  Bert

 12. Maaike van Tuyll says:

  Lieve Klaas,

  De afgelopen maanden en weken hebben Thijs en ik stilletjes en op afstand met Marijke en jou meegeleefd. Ons steeds maar weer verbazend hoe het noodlot jullie keer op keer trof en hoe oneerlijk het leven soms loopt. Maar tegelijkertijd vol bewondering voor de positiviteit en de energie waarmee jullie samen de strijd aangingen.
  Helaas heeft het niet tot een mooiere uitkomst mogen leiden. Maar jij en Marijke kun trots zijn op jullie gezamenlijke strijd en de waardigheid waarmee jullie je hebben geweerd en de wereld om jullie heen op de hoogte hebben gehouden.
  We wensen jou Klaas veel sterkte toe in de komende periode.

  Liefs,
  Thijs en Maaike

 13. Arjan de Jong says:

  Klaas,

  Gecondoleerd en heel veel sterkte de komende tijd met dit verlies.
  Wij wensen jullie kracht om dit verdriet te kunnen dragen en te verwerken
  Arjan de Jong

 14. Jacqk64 says:

  Lieve Marijke, lieve Klaas,
  Altijd al dacht ik met een glimlach aan jou, Marijke: zo’n lieve, vrolijke, positieve, gezellige, daadkrachtige, sterke en dappere dame. We hadden niet heel vaak contact, maar als ik je dan eens zag en sprak, voelde het altijd zo goed en vertrouwd. Zo waardevol. Ik zal altijd met een glimlach aan je blijven denken.
  Liefs, Jacq.

 15. Anita says:

  Lieve Marijke,
  Wat een ongelooflijk verdrietig bericht dat jij toch los hebt moeten laten aan het door jou zo gewaardeerde leven, dat jij deelde met jouw grote liefde Klaas.
  Je blijft in mijn gedachten.

  Lieve Klaas,
  Ik wens je heel veel kracht toe om dit enorme verdriet te dragen en hoop dat de vele warme woorden, gedachten en héél véél armen om je heen hierin een bijdragen zullen leveren.

  Liefs Anita

 16. Mark Stemerdink says:

  Beste Klaas,

  de laatste weken waren indrukwekkend om te volgen op jullie blog, vooral de liefde die daar uit sprak. Wat jammer dat het niet langer heeft mogen duren. Heel veel sterkte voor jou en je naasten.

 17. Odette Rosing says:

  Lieve Marijke,
  Via het blog van Klaas op de hoogte gebleven van de strijd die je aan het voeren was. Woorden schieten tekort bij het besef dat jij, een mooie, sterke en dappere vrouw, deze strijd toch verloren hebt. Alpe d’HuZes wordt anders nu jij er niet meer bij kunt zijn, maar in onze gedachten ben en blijf je er altijd bij!
  Rust zacht.

  Lieve Klaas,
  Jij moet nu verder zonder de liefde van je leven. Maar diezelfde liefde die je voor Marijke voelde en die je van haar kreeg, zal je uiteindelijk de kracht geven om dit verlies te dragen. Daarnaast kun je rekenen op de steun en warmte van familie en heel veel (Alpe d’HuZes)vrienden. Heel veel sterkte.

 18. Odette Rosing says:

  Lieve Marijke,
  Via het blog van Klaas op de hoogte gebleven van de strijd die je hebt gevoerd. Woorden blijven weg bij het besef dat je de strijd uiteindelijk toch verloren hebt.
  Zo’n sterke en dappere vrouw. Alpe d’HuZes zal niet meer hetzelfde zijn zonder jou, maar in onze gedachten blijf je er altijd bij.
  Rust zacht.

  Lieve Klaas,
  Jij moet nu verder zonder de liefde van je leven. Uiteindelijk zal de liefde die je voor Marijke voelde en die je van haar kreeg, je de kracht geven om dit verlies te dragen. Samen met met de steun en warmte van familie en veel (Alpe d’HuZes) vrienden.
  Heel veel sterkte.

 19. Patricia says:

  Lieve Klaas,
  Heeel veeel sterkte.
  Kom zo vaak langs als je wilt.
  Wij willen je steunen bij dit grote verlies.
  Liefs,
  Fulco en Patricia

 20. Sandra Hovens says:

  Zelfs de aarde protesteerde gisteravond met een beving.
  Zo’n lieve en krachtige vrouw geveld. Wat een gemis!
  Sandra

 21. carla verhoeven says:

  Klaas, heel veel kracht en sterkte om dit verlies te dragen.
  Woorden schieten te kort, ik hoop dat omgeven door de liefde van familie en vrienden je de warmte voelt die nodig is om dit te kunnen verwerken.
  Carla Verhoeven

 22. Marijke Theussen says:

  Beste Marijke,

  Toen we gisteren het bericht van Klaas lazen dat je de wereld hier hebt los gelaten waren we verdoofd en verdrietig. We hebben elkaar niet echt gekend maar een mooie herinnering aan jou is van drie maanden geleden op de camping in Bourg-d’Oisons op Klaas z’n verjaardag. Je ogen straalden! Je vond het heel gezellig dat de collega’s van Klaas z’n verjaardag kwamen vieren. Kippenvelmoment was dat Klaas voor de 6e keer finishten op de Alpe en jij hem opwachtte. Jullie liefde voor elkaar op de finishstreep spatte ervan af! Toen nog hoopvol en met toekomstperspectieven. Nu… Het is zo snel gegaan…

  Beste Klaas,
  We hebben bewondering voor hoe je de wereld om jullie heen over jullie gezamenlijke strijd op de hoogte hebt gehouden. Hoe je hebt meegestreden. We vinden het vreselijk voor je dat je het verlies van Marijke moet dragen. Het leven is niet eerlijk soms is het waardeloos. Gelukkig heb je heel veel mooie en lieve mensen om je heen die je handen vast houden, je staande gaan houden. We wensen je ontzettend veel sterkte, kracht en liefde voor de tijd die voor je ligt.

  De familie, vrienden en collega-Alpe d’HuZessers van Klaas en Marijke wensen we ook heel veel kracht om dit verlies te dragen en uiteindelijk een mooi plekje te kunnen geven.

  We zijn in gedachten bij jullie,
  Marijke & Martijn

 23. Toon en Claudia Overbeeke says:

  Bijna elke dag ontvingen we een blog (via via.) elke dag werden we op de hoogte gehouden. Gisterenmiddag hoorden we dat Marijke nog naar huis zou gaan….en dan gisteravond het telefoontje.
  Wat onvoorstelbaar.

  Heel veel sterkte met het verwerken van het verlies.

 24. Esther en Robert says:

  Marijke, mijn nicht. Alleen maar goede en lieve herinneringen. Gezellig eten, kletsen, lachen, altijd oprecht belangstellend en geïnteresseert. Een echt, puur en warm mens. Wat zullen we je vreselijk missen. Het is niet voor te stellen wat Klaas nu doormaakt. Weet dat we aan je denken.
  Voor altijd in ons hart.
  Liefs, Esther en Robert

 25. Toon en Claudia Overbeeke says:

  Bijna elke dag ontvingen we een blog via via. elke dag werden we op de hoogte gehouden. Gisterenmiddag hoorden we dat Marijke nog naar huis zou gaan….en dan gisteravond het telefoontje.
  Wat onvoorstelbaar.

  Heel veel sterkte met het verwerken van het verlies.

 26. Toon en Claudia Overbeeke says:

  Bijna dagelijks lazen we de blogs die ons doorgestuurd werden.
  Regelmatig werden we telefonisch door jouw tante Hannie op de hoogte gehouden. Gisteren vroeg in de avond….ze gaat nog naar huis…
  een paar uur later het verschrikkelijk bericht dat Marijke is overleden….veel te jong, na een ongelooflijke zware strijd.

  De laaste keer dat we haar zagen was in Zundert tijdens een brunch. Marijke genoot van het voorjaarszonnetje. Pakken wat je pakken kunt…

  We wensen jullie veel sterkte.

 27. Karina van der Heijden says:

  Klaas,
  Woorden schieten tekort. Moge de steun van je vrienden je troost bieden.
  En goede herinneringen het verlies verzachten.
  Veel sterkte gewenst.

 28. Maarten Schurink says:

  Wat een verlies na deze strijd. Zo dapper, nooit opgeven en dan is het voorbij.
  Laat het verlies van Marijke de geboorte zijn van een mooie herinnering.

  Maarten Schurink

 29. Martijn van Beelen says:

  Lieve Marijke,

  Tranen in m’n ogen, een brok in m’n keel. Onvoorstelbaar nieuws dat ik met pijn in mijn hart moet vernemen. Ik heb je slechts een paar keer mogen ontmoeten, maar genoeg om een diepe indruk op mij te maken. Je bent een uitzonderlijke persoonlijkheid, een inspiratie voor velen en zal enorm gemist worden!

  Lieve Klaas,

  Heel veel sterkte met dit verlies. Ik kan niet de woorden vinden om te omschrijven hoe zeer ik met je mee leef. Mijn gedachten zijn bij je…

 30. Melcher en Henriette says:

  Lieve Klaas,

  Niet te vatten dat jouw lieve Marijke er niet meer is. Wij denken aan jou.

  lieve groet,
  Melcher en Henriette

 31. Esther en Robert says:

  Marijke, mijn nicht. Alleen maar goede en lieve herinneringen. Gezellig eten, kletsen, lachen, altijd oprecht belangstellend en geïnteresseert. Een echt, puur en warm mens. Wat zullen we je vreselijk missen. Het is niet voor te stellen wat Klaas nu doormaakt. Weet dat we aan je denken.
  Voor altijd in ons hart.

  Liefs, Esther en Robert

 32. Herman Tijsma says:

  Klaas,

  Wat een enorme schok. Nog maar kort geleden vertelde je me tijdens een avondritje, dat het niet zo goed ging met Marijke.
  Gecondoleerd en ik wens je heel veel kracht.

  Herman Tijsma

 33. Esther en Robert says:

  Marijke, mijn nicht. Alleen maar goede en lieve herinneringen. Gezellig eten, kletsen, lachen, altijd oprecht belangstellend en geïnteresseert. Een echt, puur en warm mens. Wat zullen we je vreselijk missen. Het is niet voor te stellen wat Klaas nu doormaakt. Weet dat we aan je denken.

  Voor altijd in ons hart.

  Liefs, Esther en Robert

 34. Robert Bolland says:

  Klaas,

  Zojuist vernam ik het verdrietige bericht dat Marijke is overleden. Voor jullie in de laatste weken/dagen waarschijnlijk niet geheel onverwacht maar dan toch ineens zo definitief. Ik weet – helaas – hoe het is om afscheid te moeten nemen van een dierbare door de gevolgen van kanker. Ik wens jou en jullie familie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Houd de kracht en positiviteit die jij en Marijke al die tijd samen gehad hebben. Koester de mooie momenten, die voeren gelukkig uiteindelijk de boventoon.

  Robert Bolland (Snelverzet en Alpe d’Huzesser)

 35. Hermanda Wortman says:

  Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik Marijke sprak. Toevallig op een vrijdagmiddag samen in dezelfde bus, onderweg naar huis. Lotgenoten, voor een klein stukje dan. Zo geweldig om haar energie en levenslust te zien. Zo verdrietig om te lezen wat haar het afgelopen half jaar overkomen is en dat ze er nu, zomaar ineens, niet meer is.
  Veel sterkte voor iedereen die haar nu moet missen!

 36. Anja says:

  Dag Marijke,
  Hopelijk nu op een plek zonder pijn. Het is een schok om te lezen dat je er niet meer bent. We hadden al jaren geen contact, maar via Gerrie Beenen en Facebook raakte ik op de hoogte van je strijd. Ik heb goede herinneringen aan onze jeugd samen op de prof.dr.G. Van der Leeuwschool en later op de Lorenztscholengemeenschap. Naast elkaar op de basisschool als je twee slimsten van de klas (jij een stukje slimmer :)) Jij op de middelbare school, rustig, goed in betavakken en ik, ook best slim en beter in alfavakken. Jij donker en ik blond. Rust zacht en ik wens Klaas heel veel sterkte in deze tijd! Hou je vast aan de mooie herinneringen en aan de liefde van de mensen om je heen. Lieve groet can Anja

 37. Lars Roos says:

  Geen woorden…..zelfs niet nu er al een aantal uren zijn verstreken.
  Klaas heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Hou je vast aan al het moois dat jullie samen hebben gedeeld. Ik zie Marijke nog zo vrolijk en opgewekt op de Alpe d’Huez lopen en staan tijdens een mooie Alpe d’HuZes week dit jaar. En nu? Nu zijn er alleen maar tranen en mooie gedachten.

 38. Anke says:

  Lieve Marijke, lieve Klaas,

  Ik kijk naar de keukendeur en ik zie zo Marijke voor me, die langskomt voor een kop koffie of een praatje. Onvoorstelbaar dat ze daar nooit meer zal staan. Meer woorden heb ik er op dit moment niet voor. Lieve Klaas en familie, heel veel sterkte.

  Liefs, Arnold en Anke

 39. Hans en Juliette says:

  Lieve Marijke en Klaas,
  Er is hier grenzeloos veel respect voor jullie, hoe jullie hier mee om zijn gegaan en de kracht die hier vanuit gaat. Ondanks de slechte verwachtingen voelt dit toch een mokerslag.
  Klaas, wij kunnen ons niet indenken hoe jij je nu moet voelen. Wij wensen je alle kracht om je ook hier door heen te slaan.
  Marijke, wat zal je worden gemist…..

 40. Amber says:

  Lieve Klaas,

  Ik probeer bij elk negatief bericht of gebeuren altijd te denken dat het ook ergens goed voor is. Dat we er iets van leren…. Dit soort lessen kan en wil ik maar niet begrijpen. Waarom moet iemand zo veel strijd voeren en het dan toch moeten verliezen…
  Ik wens jou heel veel sterkte met het dragen van dit verlies, het gemis van je mooie lieve vrouw….

  Sterkte!!

  Liefs, 3Ly

 41. miranda van rooijen says:

  Lieve klaas,

  Heel veel kracht, steun en liefde toegewenst in deze vreselijke tijd.

  Laurie, miranda en kimberly van rooijen

 42. Anita Korendijk says:

  Marijke, ik zal je vrolijkheid en positiviteit missen. Klaas, jullie zullen in gedachten altijd samen zijn…… Heel veel sterkte, voor nu maar ook voor de tijd die nog voor je ligt. liefs, Anita

 43. Mischa says:

  Lieve Marijke,

  Hoe kan dat nou? Zo’n strijdlustige en positieve vrouw. Ik vind het vreselijk dat je dit hebt mee moeten maken. Zo jong het leven los moest laten…

  Lieve Marijke, rust zacht.

  Klaas, door jou blogs voelde ik me dichtbij jullie staan. Bedankt daarvoor.
  Heel veel sterkte met het verlies van jouw mooie lieve Marijke.

  Mischa

 44. Mieke Overbeeke says:

  Lieve Marijke.

  Ik ken je als mijn lieve warme nicht ,ik zal onze prachtige jeugdherinneringen voor eewig ik mijn hartje sluiten.
  Meid je was en blijft een kanjer.

  Klaas voor jouw een warme lieve zachte omhelzing.
  Heel veel liefs Mieke Overbeeke.

 45. Eric, Ina en Lieke says:

  The brightest flame burns quickest…

  Niet te bevatten, niet te begrijpen. Je was nog zo vol levenslust en energie, en strijdbaar vooral. Lieve Marijke, je laat een ongelofelijk lege plek achter.

  Klaas, alle sterkte toegewenst.

  Eric, Ina en Lieke Hooijer

 46. Richard says:

  Klaas,

  Met een brok in mijn keel heb ik het verlies van jouw Marijke vernomen. Afgelopen voorjaar heb ik meegedaan aan alpe d’huzes en pas daarna heb ik je blog gevonden. Je slogan: ik heb een droom, en die droom komt uit, sprak mij enorm aan. Ik hoop dat deze berichten je de kracht geven om die droom daadwerkelijk uit te laten komen, maar voor nu heel veel sterkte met het verwerken van dit immens grote verlies.

 47. Siemon says:

  Beste Klaas, grote man,

  een schok ging er door mij heen toen ik de berichten na mijn vakantie las.
  Vanmorgen een 2e schok, toen ik las dat Marijke al overleden was.
  Ik zie jullie samen staan bij de finish op de Alp. Twee mensen die ongelooflijk veel energie uitstralen en veel mensen daarmee raken.
  Klaas, ik wens je de komende periode veel sterkte om het verlies van Marijke een plaats te geven.
  Het gaat zeker tijd kosten maar weet dat er veel mensen voor je zijn, met je meeleven en zelfs voor je bidden. Dat laatste zal ik zeker voor je doen !

  Sterke, Siemon.

 48. Annemieke says:

  Dag Klaas,

  Heel veel sterkte met dit grote verlies. Het is zo vreemd dat je het niet kan geloven. Als je haar foto ziet, dan zie je haar zo stralend dat je je gewoon niet kan voorstellen dat iemand er niet meer is.

  Ik werd gisteren attent gemaakt op de blog en ik wilde gisteravond reageren op verschillende blogs die jij had gemaakt. Ik had heel veel berichtjes die ik niet verzond omdat ik het niet toch niet vond passen.

  Ik wilde zeggen geniet van de tijd die je samen hebt thuis. Helaas is dat er niet van gekomen. Maar ja genieten? Kan dat nog?

  En dan de positieve instelling die Marijke had. Ik wilde zeggen geef de hoop niet op. Marijke is net als ik een boogschutter, dus positief ingesteld. Maar dat kan je ook niet zeggen tegen iemand die geen hoop meer heeft.

  Ik heb dus veel gedacht maar niks geschreven. Zo zijn er zovelen die veel denken en niet schrijven, want woorden schieten gewoon te kort.

  Warme groet
  Annemieke van Wijk

 49. Maarten Hondelink says:

  Lieve Marijke,

  We hebben elkaar voor het eerst ontmoet bij Ericsson Enschede. Jij was daar stagiaire en moest mij een enquete afnemen over de gebruikersvriendelijkheid van een Dect Portable. Tijdens deze enquete was er meteen een klik. Ik probeerde door flauwe grapjes je van je apropos te krijgen maar jij vervolgde netjes en professioneel de procedure om de enquete tot een goed eind te brengen. Maar je ogen en je lach verraadden toen al meteen dat we eigenlijk in de kroeg verderop hoorden te zitten om het sex/dating leven van onze collega’s eens even goed onder de loep te nemen. Sindsdien waren we vrienden. Onze gezamenlijke liefde voor 70’s en 80’s muziek, onze interesse in de mede-mens en met name onze collega’s waren genoeg reden voor een gezellig avondje roddelen en borrelen. Met veel plezier denk ik terug aan onze mislukte pogingen collega’s “uit de kast” te krijgen, je spontane lach en oprechte interesse in de medemens, maar ook ironisch genoeg, je gezondheidstips: “zoveel zuivel is niet goed voor je hoor!” toen ik je vertelde dat ik wel een liter melk per dag dronk. Toen jij in Amersfoort ging werken en ik verhuisde naar Den Haag hadden we minder contact maar als we elkaar zagen was meteen de klik er weer. Het bezoek aan de Eftelink met de ‘oude Ericsson kliek”, naar films als Grease en Mamma Mia alwaar we ons na 20 minuten niet meer konden inhouden en genant uit volle borst de liedjes meezongen. Zelfs op je bruiloft konden we ons niet inhouden en ging aan het eind van de avond toch de voetjes van de vloer al was het volgens mij het niet de bedoeling dat het een dansfeestje zou worden. Nog geen jaar geleden stonden we nog samen op de dansvloer bij het feest van Danny en Martijn. Zo onrealistisch en oneerlijk dat je er nu niet meer bent! Ik vind het moeilijk het te geloven!

  Lieve Marijke, rust zacht!

  Lieve Klaas,

  Die respect voor hoe je tot op het laatst Marijke hebt gesteund en daar ook nog bijzonder mooi over schreef. Hoe het je toch telkens weer lukte het positieve uit alle ellende wist te filteren. Grote klasse!
  Ontzettend veel sterkte in deze tijd!

  Maarten Hondelink

 50. Astrid says:

  Lieve Marijke,

  Je hebt zo hard gevochten, als een leeuw. Maar helaas, deze strijd kon je niet niet winnen. Ik vind het heel onwezelijk te bedenken dat je er niet meer bent. In mijn gedachten ben je er nog: levendig, energiek en vol humor. Ik zal je ontzettend missen! Het gaat je goed!

  Beste Klaas, familie en andere naasten,
  Ik wens jullie veel sterkte en kracht toe voor de komende periode! Wat zal deze periode moeilijk zijn. In gedachten ben ik bij jullie om het verlies van jullie lieve en stoere Marijke te kunnen dragen.

 51. Sidney says:

  Klaas,

  Het is al weer lang geleden dat we elkaar gesproken hebben, maar gisteren eind van de dag nog op je blog gekeken en aan jou en Marijke gedacht. Dat riep wederom bewondering op over hoe jullie samen Marijke’s strijd zijn aangegaan en hoe jullie de tijd goed hebben benut.
  Heel veel sterkte met je verlies en verdriet, koester je warme herinneringen aan Marijke.

  Sidney en Jojanneke

 52. Ricky van Langeveld says:

  eigenlijk staar ik al een half uur naar het scherm….. wat te zeggen, wat heeft nut en wat is nutteloos, zinloos en hulpeloos….

  …dat we nog eens hadden moeten afspreken, dat zei je nog, en dat dat er niet van kwam, dat ik nog een kaart wilde sturen maar dat dat er niet meer van kwam, een kleine tweet dan maar, maar dat dat er niet van kwam

  voor mij komt er nog wel het een en ander….
  kaartjes, tweetjes, bezoekjes, knuffels, en dat wat er voor mij nog aan leven in het vat zit….
  voor jou is het anders, het vat is nu leeg, op
  het licht is uit, de strijd gestreden, de pijp aan maarten

  een vrolijke herinnering dan maar:
  Met Marijke en Klaas zeilen en kamperen, want Klaas kan zo goed zeilen en wij niet. Klaas is druk, roept naar medezeilgenoten die er in zijn ogen niets van bakken, zeilt stevig door. In je warme gele fleece jack en toch korte broek (dat heb ik nooit begrepen) ben jij de rust zelve, luisteren, niet op de voorgrond. Mijn jongste zoontje in zijn zwemvestje die vindt dat de boot toch wel heel schuin gaat soms kruipt bij jou op schoot en valt in slaap

  Marijke, die zo netjes is en precies ook. De persoon die nooit zonnebrand over datum op zou doen, die de kruiden op alfabet bewaard, een strak plan voor tuininrichting heeft en zich daaraan houdt.
  In control, zeg maar

  Dank voor de gezellige momenten, veel sterkte voor hen die je hebt geraakt en gevuld met herinneringen

  Ricky en Niels
  Enkhuizen

 53. Koen Nederhand says:

  Beste Klaas,

  We hebben elkaar slechts een aantal keer gesproken op Antigoon of daarbuiten, maar toch heb ik door verhalen van anderen kunnen volgen hoe je met enorme inzet en wilskracht met Marijke hebt meegevochten. Daar heb ik veel respect voor.

  Ik wens je veel sterkte!

  Koen

 54. Linda says:

  Beste Klaas,

  We kennen elkaar niet, sinds kort volgde ik jullie gevecht op je blog.
  Het gevecht is over. En zo een dappere vrouw als Marijke mag je winnaar noemen. Marijke heeft haar strijd en haar lichaam overstegen.
  Beste Klaas ik wens jou en familie en vrienden heel veel kracht, liefde en sterkte voor de periode die komen gaat.

 55. Jacco Budding says:

  Beste Klaas,

  Samen vechten, samen sterk! Dat is hoe ik jullie/jou leerde kennen als collega. Ook ik ben erg geschrokken, temeer daar ik de hechte band tussen jou en Marijke mocht ervaren via jou als collega. Ik wens je heel veel sterkte met de verwerking van dit intense verdriet.

  Hartelijke groet,

  Jacco.

 56. babeth schuring says:

  beste klaas, woorden schieten tekort, het is vreselijk en niet te bevatten voor “buitenstaanders”, laat staan als je middelpunt bent. heel veel sterkte en kracht en liefde toegewenst in de periode die komen gaat.

  lieve groeten

  babeth schuring

 57. Rein Zwaan says:

  Beste Klaas,
  Schokkend was het bericht vanmorgen, ik was uit het lood geslagen, hoe snel kan iets gaan……
  Ik zie de beelden van jullie samen op de Alp uitgezonden door rtv-Utrecht voor me en zie in deze beelden zoveel liefde voor elkaar. Deze beelden zal ik mij lang blijven herinneren. Ook hoe jij altijd met grote liefde over haar sprak.
  Klaas ik wens je heel veel sterkte toe in deze ongeloofelijk moeilijke, verdrietige periode en hoop dat je de vele mooie en warme herinneringen aan Marijke kan koesteren.

  Rein Zwaan

 58. Pascal Janssen says:

  Klaas,

  Vanochtend heb ik het vreselijke nieuws gehoord en nu vind ik pas de goede woorden.

  Jullie heben je zo ingezet tegen die vreselijke ziekte en dan dit….
  Wat is het toch oneerlijk…
  En wat is het toch nog snel gegaan….

  Ik probeer een voorstelling te maken hoe jij je moet voelen, maar dat is niet mogelijk.
  Een kleine troost zijn wellicht de fanatstische momenten in jullie 24 jaar samen.

  Ik wens jou en je familie heel, heel veel sterkte de komende tijd !

  Pascal Janssen

 59. Benjamin van Staalduinen says:

  Lieve Klaas,

  Wat een enorme schok. Wat een kracht straalde Marijke en jij uit. Wat oneerlijk.
  Klaas, al mijn kracht is nu voor jou.
  Marijke, wat zal ik je inspiratie, lach en kracht missen.
  Rust zacht lieve Marijke. Rust zacht.

 60. rempt en caroline bos says:

  Beste Klaas,
  Woorden: we hebben ze even niet, we willen je laten weten dat we aan jullie gevecht gedacht hebben. We blijven met gedachtenkracht bij je.

 61. Hein J. W. van Wegen says:

  Marijke ik heb je Helaas niet gekend.
  Maar echt je hebt een Schat van een vent.

  Hij heeft Goed en Intens voor je gezorgd.
  Dat heeft Jou leven in zijn hart geborgd.

  Klaas die jaren lang zijn best heeft gedaan.
  Zal met veel van jouw rijkdom verder gaan.

 62. Marijn Clarijs says:

  Beste Klaas,

  Sommige berichten overdonderen je, vandaag kreeg ik zo’n bericht.
  Ik wens jouw en je familie veel sterkte

  Marijn

 63. Geeke Tinge says:

  Lieve Marijke, ik heb je altijd een hele sterke en positieve vrouw gevonden. Wat intens oneerlijk is die vreselijke ziekte.

 64. Udo Pijpker says:

  Beste Klaas,

  Je bent de afgelopen maanden in mijn ogen nog groter geworden dan je al was. De strijdvaardigheid en positiviteit die straalde uit je berichten op je blog en twitter waren ongelofelijk. Jullie hebben gestreden voor wat jullie waard waren en jouw liefde voor Marijke ademde door alle berichten heen. Marijke is er nu niet meer en dat doet pijn en jij moet alleen door. Ik wens je alle sterkte met dit enorme verlies en hoop dat de strijdvaardigheid en de positiviteit die ik in eerdere berichten las, je mogen helpen om door deze tijd heen te komen.

  Udo

 65. hans en jeanette vellenga says:

  Ach lieve Klaas,

  Wat vreselijk. Wat oneerlijk. Wat een gemis.
  Heel veel sterkte.
  Hans en Jeanette Vellenga / Vathorst

 66. rene withagen says:

  klaas

  veel sterkte in de komende tijd

  gecondoleerd met dit verlies

  soms kun je niet winnen, …….

 67. Stukje uit de inspiratiebrief nr 17 2010 van Coen,

  “Voor mij persoonlijk is dat het contact zoeken met mensen die knokken tegen kanker. Dat kan zijn letterlijk dat ik ze opbel, of in gedachten zoals met mijn overleden maatje Herman. Zij hebben niets te kiezen en moeten gewoon door, gaan gewoon door, ook als ze het een keertje niet zien zitten. Peter, Celly, Herman, Anne, Wim, Marijke, Bas, Marja, Thomas, Sjakkie, Dave, Hans, Gerard en vele anderen in mijn omgeving, knokken of hebben geknokt tegen die vreselijke ziekte.”

  De zin die na die tijd in mijn hoofd is blijven hangen, de brief die ik tijdens de beklimmingen bij me heb. De zin die me zoveel gedaan heeft. Namen in die zin van personen die niet meer onder ons zijn. De draak heeft weer genadeloos toegeslagen, was weer sterker. Rust zacht lieve Marijke, de 7 juni 2012 zijn we weer dicht bij je. “Dichterbij de hemel kom ik niet”
  Lieve Klaas, van mij een dikke knuffel xxx

 68. Rixt says:

  Beste Klaas,

  1 x heb ik jullie ontmoet bij mijn zus Amarens, veel over jullie gehoord en over de strijd die jullie hebben gevoerd. Respect! Heel veel sterkte met dit enorme verlies! Hoop dat de vele mooie herinneringen je de weg gaan wijzen!

  Lieve groet, Rixt

 69. Stukje uit de inspiratiebrief van Coen, nr 17 2010:

  “Voor mij persoonlijk is dat het contact zoeken met mensen die knokken tegen kanker. Dat kan zijn letterlijk dat ik ze opbel, of in gedachten zoals met mijn overleden maatje Herman. Zij hebben niets te kiezen en moeten gewoon door, gaan gewoon door, ook als ze het een keertje niet zien zitten. Peter, Celly, Herman, Anne, Wim, Marijke, Bas, Marja, Thomas, Sjakkie, Dave, Hans, Gerard en vele anderen in mijn omgeving, knokken of hebben geknokt tegen die vreselijke ziekte. Voor hen is er geen ruimte voor zelfmedelijden, laat staan opgeven.”

  Deze zinnen zitten sindsdien in mijn hoofd, de brief heb ik tijdens de beklimmingen bij me. Namen van mensen die er nog zijn, helaas ook namen van personen die niet meer in ons midden zijn. De draak was weer sterker en heeft genadeloos toegeslagen. 7 juni 2012 zijn we weer dicht bij je. “dichterbij de hemel kom ik niet”.
  Rust zacht lieve Marijke.
  Lieve Klaas, voor jou een hele dikke knuffel xxx
  Celly

 70. Richard van Ameijden says:

  Twee dagen geleden hadden we nog contact.
  Net lees ik op jouw blog het trieste bericht.
  Ik hoop dat de laatste dagen die jullie samen hebben kunnen doorbrengen, jou de kracht geven om verder te gaan.
  Klaas: alle sterkte, tot snel.

  Hartelijke groet, Richard

 71. yolanda & willem van der stelt says:

  Lieve Klaas,

  Van sommige berichten val je stil….en het overlijden van Marijke was er zo één.
  Zo’n fantastisch mens, zoveel humor, strijdkracht, zo’n fijne collega. Ze heeft de strijd tegen haar ziekte helaas niet kunnen winnen. Jullie strijd. Geweldig zoals jullie samen de ziekte droegen. Geweldig zoals je haar met al je liefde en zorg steeds hebt omringd.
  Diep respect voor jullie beiden!

  We zullen Marijke missen!
  We wensen je heel veel sterkte en mocht je nog eens langs fietsen… onze deur staat altijd voor je open.

  Yolanda en Willem

 72. Koert Thalen says:

  Beste Klaas,

  …. woorden schieten hier tekort …… deze reis maak jij niet alleen, in elke bocht zullen wij staan ….. heel veel sterkte!

 73. Sten says:

  Klaas,

  Ruim twee weken geleden zagen we elkaar voor het laatst. Het eerste slechte bericht was daar, maar nog geen negatief woord te horen. Blik vooruit, strijdvaardig. Dat het daarna zo snel zou gaan had ik niet verwacht. Wie wel? Ik ben er kapot van.

  Je blogs zijn indrukwekkend. Ik moet ze lezen, met terugwerkende kracht. Jullie teamwork is inspirerend.

  Veel sterkte de komende tijd.

  Sten

 74. Judith Tempels says:

  Lieve Klaas,

  Dagelijks heb ik je berichten gevolgd de laatste weken.
  Wat hebben jullie samen gevochten. Ik heb er geen woorden voor…
  In juni hebben we elkaar ontmoet in Frankrijk bij ad6.
  Van Matthijs hoorde ik van de strijd die jij en Marijke al hadden gestreden.
  Verwachtend dat jullie samen weer een mooi leven konden opbouwen zonder kanker.
  Echt ongelooflijk en oneerlijk dat er na zoveel wilskracht, moed en liefde geen mooier einde mag zijn.
  Heel veel sterkte met het verlies van je mooie, krachtige en lieve vrouw.

  Liefs Judith

 75. Bep van Ree says:

  Afscheid komt altijd te vroeg
  waarom krijgen we nooit wat meer tijd.
  Tijd om dingen te doen of te zeggen
  waarom nu al beginnen aan de srijd.

  De strijd bij dit verlies
  en vooral hoe nu verder te gaan.
  Maar bedenk, je bent niet alleen
  je dierbaren helpen je het te doorstaan.

  Wij staan voor je klaar
  in deze moeilijke dagen
  en hopen dat het verdriet
  daardoor iets beter is te dragen.

  Lieve Klaas wij wensen je heel veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke tijd en omringd door liefde van familie, vrienden en kennissen.

  Henny en Bep

 76. Kirsten says:

  Lieve Marijke,
  Hoewel ons contact al jaren geleden is verwaterd, maak jij voor mij een groot deel uit van een belangrijke periode: onze middelbare schooltijd. Mooie herinneringen aan schoolfeesten, werkweek, samen lessen volgen en na school afspreken. Via mijn moeder, die jouw vader soms sprak, hoorde ik hoe het met je ging en ik ben daar enorm van geschrokken. Het is vreselijk oneerlijk.
  Ik herinner me je als een slimme, mooie, stoere en vooral lieve meid.
  Klaas en alle andere dierbaren, heel veel sterkte gewenst.
  Kirsten

 77. Hilde says:

  Beste Klaas,

  Wens je veel kracht en liefde om je heen om zonder jouw Marijke door te gaan.

  Heb heel veel respect voor je, fantastisch hoe positief jullie samen deze strijd zijn aangegaan.

  Helaas mochten jullie de strijd niet winnen.

  Lieve groet en #gedachtenkracht voor jou.

  Hilde van Kassel-Schuurmans

 78. Betty says:

  Alp dhuzes een geweldig evenement een bijzondere organisatie met helaas een rauwe pijnlijke kant, regelmatig afscheid moeten nemen van mooie bijzondere mensen.
  Helaas ook weer vandaag. Woorden, wat voor woorden heb ik hier voor….geen!
  Heel veel strekte in deze moeilijk dagen

 79. Gertjan Kunnen says:

  Terwijl ik ons team opgeef voor een nieuwe editie van Alpe D’Huzes, lees ik het droeve bericht van het overlijden van Marijke.
  De herinnering van haar enthousiasme bij de finish zal altijd op de top blijven stralen.

  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Gertjan Kunnen
  Captain Team Willen is Kunnen

 80. Jelle de Vries says:

  Beste Klaas,

  Woorden schieten tekort. Ik heb Marijke helaas niet persoonlijk gekend. Maar ik weet zeker dat de vrouw van een warme persoonlijkheid als Klaas een lief mens moet zijn. Ik leef enorm mee en ik wens jou en je familie heel veel sterkte.

  Jelle en Annemieke de Vries (je oud collega)

 81. Frans Walet says:

  Hoi Mareike,

  Wat een fuck bericht. Gewoon klote als het niet gaat zoals je wilt. Life is to short. Hoop dat je een mooie trip naar boven krijgt. Wellicht net zo mooi als mijn fietstrip op 9 juni 2011. Geniet van al hetgeen je gaat meemaken. Veel liefde en warmte voor je partner.

  Rust zacht, maar geniet van je laatste reis.

  Warme groet,

  Frans & Titchia

 82. Madelon says:

  Beste Klaas,

  wat een strijd, wat een gemis.

  Sterkte!
  Madelon

 83. Paul says:

  Klaas,

  nog steeds voel ik onze intense knuffel op de dag van de Amstel Gold Race. Samen waren we blij om het goede nieuws dat jullie hadden gekregen.
  Ik zou je nu graag weer zo’n knuffel geven. De laatste tijd hebben we meegelezen met je blog. Indrukwekkend hoe je dat met ons deelt. Ik wil je heel veel sterkte wensen in de komende periode!
  Zet hem op, oude reus!!!

 84. Ernst-Paul en Marieke says:

  Lieve Marijke, lieve Klaas

  We zijn stil van alle berichten. Het is zo oneerlijk.
  Ook diep onder de indruk.
  Wat een bijzondere dappere vrouw, tot het eind zo lief en waardig
  Wat een mooie diepe liefdesband tussen jullie, zo sterk en krachtig.
  Rustig ben je ingeslapen, lieve Marijke.
  We hopen dat dat je troost, lieve Klaas.

  Ernst-Paul en Marieke

 85. Rick van Manen says:

  Beste Klaas,

  Afgelopen juni nog, fietsten we de Alpe d’Huez een stuk samen op. Je had het over Marijke en de strijd die jullie samen voerden. Vol goede moed.

  Hier thuis hebben we jullie van een afstandje gevolgd via je blog. Het voelt onrechtvaardig dat die nare ziekte jullie toch nog overvallen heeft.

  We zullen Marijke niet vergeten. En tijdens de volgende Alpe d’Huzes zullen we jou, met Marijke op je denkbeeldige bagagedrager, een extra duwtje in de rug geven.

  Heel veel sterkte!

  Rick van Manen (Alpe d’Huzes-strijdmakker/RTV Utrecht)

 86. jacobine says:

  Lieve Klaas,
  Marijke staat ook op mijn netvlies en in mijn geheugen als een hele mooie,warme,blije,goedlachse en supersterke vrouw gegrift.
  Onvoorstelbaar.Groot gemis;groot verdriet.
  Ik wens jou zoveel mogelijk mooie,warme,blije,goedlachse en supersterke herinneringen toe.
  Warme Ad6 omhelzingen en veel Liefs.Jacobine.

 87. Ina Pennekamp says:

  Een fantastische meid, vol plannen en vol strijd is niet meer bij ons. Verslagen door het bericht. Onlangs nog ruim een uur samen aan de telefoon gezeten, vol goede moed en strijdlust was ze. Hoe oneerlijk kan alles zijn.
  Klaas jij gaat een gigantische moeilijke tijd tegemoet in gedachten zenden wij je heel veel kracht en denken aan je.
  Kijk terug naar alle mooie momenten die jullie samen hebben gehad en koester ze voor altijd in je hart.
  Liefs tante Ienie.

 88. Roel en Anneke says:

  Als oude buren zijn we jullie nooit uit het oog verloren. Niet alleen jullie prestaties voor en op Alpe d’HuZes hebben we met bewondering gevolgd. Ook het verloop van Marijkes ziekte en get gevecht dat ze leverde om de diekte te overwinnen hebben we via de blogs gevolgd. Groot was dan ook vanmiddag de schok toen we lazen dat ze in dat gevecht toch het onderspit heeft moeten delven. Haar strijd is met veel moed en dapperheid gestreden maar het grote gevecht tegen deze ziekte is dat nog lang niet. De activiteiten van Alpe d’HuZes zullen er uiteindelijk toe bijdragen dat er, hopelijk grote, stappen worden gezet in de overwinning op kanker. Wij wensen jou Klaas, maar ook je naaste familie, heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.
  We leven met jullie mee.
  Roel en Anneke

 89. Alida says:

  Soms is er zoveel wat we voelen en zo weinig wat we kunnen zeggen…

 90. Serva says:

  Lieve Klaas,

  ‘En toch vind ik het niet eerlijk.’ Dat waren haar woorden deze week en dat is precies hoe het is.
  Ze was zo dapper, bescheiden en positief. Een mooie vrouw, Klaas. En voor jou is het ook niet eerlijk!

  Liefs,
  Serva

 91. Ankie en Michiel says:

  Lieve Klaas,

  Tja, wat moet je zeggen? Ik ben sprakeloos. Het was erg fijn dat ik jullie de afgelopen tijd via jouw blog kon volgen.
  In Frankrijk heb ik nog veel met Marijke gesproken. Een prachtige vrouw, altijd optimistisch en oh zo sterk. Het was geen eerlijke strijd en helaas mochten jullie deze strijd niet winnen. Onvoorstelbaar hoe groot dit gemis is.
  We wensen jou en je familie heel veel kracht tot met dit grote verlies.

  Veel liefs,
  Michiel en Ankie

 92. Ron Krul says:

  Beste Klaas, Lieve Marijke,

  Alle woorden schieten te kort, niets kan beschrijven wel verdriet er van mij meester maakte toe ik gister van Babeth te horen kreeg dat Marijke in het ziekenhuis heen is gegaan. Op de familydag hebben Agnes en ik jullie samen voor het laatst gesproken het ging toen weer beter wat goed was om te horen. Een aantal weken geleden je nog even gesproken op de zaak jammer genoeg was je toen iets minder positief. Heb vaak aan jullie twee gedacht had verleden week al een slechte week met 3 slechte berichten op 1 dag over mensen die ik goed ken, allemaal kanker 1 nieuw geval 1 terminaal 1 met zo veel pijn dat de morfine afgebouwd moet worden vanwege de complicaties.
  Ik dacht dat het niet slechter kom, dus toch nu dit bericht kon gister niet eens iets schrijven. Jouw blog was echt iets bijzonders net als jullie relatie en Marijke in het bijzonder. Dank dat je ons daar deelgenoot van hebt gemaakt heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Heel veel liefs,
  Ron en Agnes Krul

 93. Joost en Shanti says:

  Klaas,

  Wat hebben jullie samen gestreden, de positiviteit en de liefde die jullie tot het allerlaatst samen uitstraalde was zo oprecht en vol optimisme.
  Ik wens jou heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van je allerliefste.

  Marijke, rust zacht. We zullen je missen.

  Joost

 94. Lieuwe Medema says:

  Hoi Klaas,

  lees net het In Memoriam op de site van Ad6. Wat vreselijk, ik schrik me kapot. Heel veel sterkte voor jou en je kinderen de komende tijd.

  Lieuwe

 95. Theo en Ineke says:

  Beste Klaas,

  Twee jaar geleden … de uitslag; jullie kwamen het samen vertellen in het werkteam van Marijke. Marijke ging samen met jou de strijd aan en overwon. Wat was het fantasties toen ze weer aan het werk kon. Een nieuwe start, ander werk, maar nog steeds een van ons.

  En dan … toch niet gewonnen.
  Weer met jouw er tegenaan…….
  Wat bijzonder dat we het mochten volgen.

  De foto met haar stralende lach op jullie trouwdag.
  We waren er bij toen je haar vroeg…

  En nu, zomaar voorbij ?
  Niet meer die vastberaden vrouw in ons midden.

  Maar jij, wat moet jij nu veel missen.
  Marijke, ze was vooral van jou.

 96. Marcel van Dijk says:

  Beste Klaas,

  Ik lees net het trieste bericht van het overlijden van je vrouw op de website van Snelverzet. Ik wens je heel veel kracht en sterkte met het verwerken en plaatsgeven van dit verlies.

  Marcel van Dijk

 97. Ronald en Mieke Vaessen says:

  Beste Klaas,
  Op de website van AD6 lazen we het In Memoriam en vervolgens een aantal berichten van je blog. Indrukwekkend, krachtig en liefdevol, bijzonder in alle eenvoud, dat zijn zomaar wat woorden die we voelen opkomen als we jullie blog lezen. Laat deze warmte, kracht en liefde je steunen.
  Heel veel sterkte Klaas, Ronald en Mieke

 98. Guus van Gunst says:

  Beste Klaas,
  wat een verlies en wat een pijn. Woorden schieten tekort. Jouw liefde verliezen, waar jij zoveel mee hebt gedeeld. Verwerkt het in je eigen tempo en laat je niet gek maken door iedereen om je heen. Het is niet te begrijpen, veel liefde en sterkte toegewenst.

 99. Ard Assenberg says:

  Grote man,

  Wat oneerlijk. Wat snel. Wat erg.
  Ik hoop dat ik je volgend jaar weer tegen kom op de Alpe, dan doen we samen een klim voor jouw Marijke.
  Heel veel sterkte de komende tijd.

  Gr. Ard

 100. Rob says:

  Beste Klaas. Ik heb heel veel aan jou en Marijke gedacht, zeker de afgelopen dagen. Ter ere van Marijke heb ik ook vandaag mijn AD6 tenue gedragen bij de toertocht door het Westland.

  Het zullen heftige dagen voor je zijn met oneindig veel zaken die geregeld moeten worden. Ik vertrouw er op dat het prachtige dienst zal zijn die een nieuwe periode voor jou en de familie zal inluiden: de periode van oneindig mooie herinneringen aan alles dat jullie gedeeld hebben.

  Ik weet nog niet wanneer en waar het afscheid is, maar als het toegankelijk is en in mijn agenda past dan kom ik zeker langs. Maar ook als ik er niet fysiek bij ben, dan ben ik dat wel in gedachten!!

  Rob Sanders

 101. Frank en Chantal says:

  Zo hard gestreden, niet opgegeven. Het is je uit de handen geglipt, op het laatste moment. Een mooi mens een dierbaar persoon voor velen. Klaas achterlatend met een grote leegte. Maar een leegte vol mooie herinneringen aan zo’n krachtig persoon.

  We hebben diep respect voor jouw strijdlust en wensen jou Klaas, alle kracht toe die je nodig hebt.

 102. Rinus says:

  Beste Klaas,
  Wat een onrecht. Zo hard gestreden en alsnog verliezen.
  Met Marijke verliezen wij een fijne collega en een mooi mens. Voor ons allen blijven de herinneringen.
  Heel veel sterkte.

  Rinus

 103. Nick de Blieck says:

  Allerbeste Klaas en familie,

  Allereerst wil ik mijn diepste medeleven uiten na dit verschrikkelijke verlies. Koud krijg ik het er van als ik het hoor en lees. Dit is waarom wij allemaal zo verbonden zijn aan de stichting Alpe d’HuZes, met elkaar strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. Wij zullen net als Marijke dat heeft gedaan dat als één grote familie blijven doen. Ik wens je en de hele familie heel veel sterkte toe!!

 104. Mirjana & Anthony van der Veer says:

  Beste Klaas,

  Zoals velen al zeiden “woorden schieten tekort”.
  Wat oneerlijk dat jullie de strijd niet hebben kunnen winnen van die vreselijke ziekte.
  We wensen jou en je naasten heel veel sterkte toe met dit grote verlies.
  Veel liefs, Mirjana & Anthony

 105. Jan Kruijdenberg says:

  Beste Klaas,
  Ik lees net het trieste bericht dat Marijke haar oneerlijke strijd heeft verloren.
  Ik wens jou heel veel sterkte en kracht toe om dit een plekje te geven ik je leven en hoop dat de mooie herinneringen aan haar ook een troost voor je zullen zijn.
  Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
  Jan.

 106. Harrie Marjan Steph Annemiek Joanne says:

  Dag Klaas

  De ontmoetingen op de Alpe waren meestal kort, de contacten werden gelegd via Bas. Bas maakte dat we kort geleden weer contact via de mail hadden. Hoe graag hadden we jou bij ons gehad, samen een mtb tocht rijden met Bas in herinnering. Een bezoek aan Bas zijn bank, een plek die jou inmiddels ook dierbaar is. Het lezen van Marijke haar overlijden op donderdagavond, het ongeloof, de vragen, geen antwoorden, geen besef, wel veel aandacht, heel veel aandacht. Dit alles maakt jou sterker en Marijke nog mooier en rijker.

  Veel liefs.

 107. Gerald Zwiggelaar says:

  Beste Klaas,

  Op de website van Snel Verzet las ik over het overlijden van jouw Marijke.
  Ik wens jou en je naasten veel liefde en sterkte toe.

  Gerald Zwiggelaar

 108. Dick says:

  Beste Klaas,
  Ik las net het doevige bericht dat jou Marijke de strijd niet heeft kunnen winnen. Ik ken haar niet maar zo te lezen …………. een geweldig mens ! Koester de mooie herinneringen en de liefde die jullie elkaar konden geven ( hoe pijnlijk dat nu ook zal zijn ) . In april mijn zus verloren door een hersentumor en naar aanleiding hiervan hebben we besloten om in 2012 mee te fietsen. Mijn gedachten zullen dan ook bij jou en jou geliefde zijn.

  Ik wens jou/jullie heel veel sterkte .

  Dick

 109. Ronald van Lemmeren says:

  Beste Klaas,

  Heel veel sterkte met dit enorme verlies.

  Ronald van Lemmeren

 110. Fam Schijff says:

  Koud werden we van dit bericht. Heel veel sterkte.

 111. Ron en Esther (Samen1Doel) says:

  Wat komt dit bericht hard binnen zeg! Vanochtend las ik het bericht over het overlijden van Marijke op de AD6 facebook. Sindsdien komt er weinig uit m’n handen..
  Klaas, Kanjer, ontzettend veel sterkte met dit enorme verlies!
  We denken aan je,
  Ron en Esther

 112. Margot Lantinga says:

  Lieve Marijke,
  verbijsterd, verdrietig, boos…….
  Rust zacht.

  Lieve Klaas,
  heel veel sterkte toegewenst. Ik hoop dat je kunt genieten van de prachtige herinneringen aan jouw bijzondere vrouw.
  Een dikke knuffel,
  Margot

 113. Wichard Hulsbergen says:

  Wat een verschrikkelijk naar bericht, we zien Marijke nog zo vol vrolijke energie voor ons dat de realiteit moeilijk te geloven is.

  Gecondoleerd Klaas en onnoemelijk veel sterkte gewenst bij het verwerken van jet verlies.

 114. Armand en Barbara says:

  Lieve Klaas en Marijke,

  Sprakenloos, geschokt, stil en koud waren wij toen we het nieuws zagen en nu 4 dagen later is er weinig veranderd.

  Twee intens gelukkige mensen, die zich samen met hart en ziel in zetten voor een ander en voor Alpe d’HuZes. Jullie onvoorwaardelijke liefde en samen zijn als eenheid.
  Tijdens de periode van kanker hebben we -net als anderen – intens meegeleefd, liefde en kracht naar jullie uitgestraald.

  Marijke: ongelooflijk zo’n mooie, sterke, prachtige vrouw. We hebben een aantal keren gehad over onze moeders die aan kanker waren overleden, daarna helaas over jou situatie. Dat je dit moest doorleven. Je blijft altijd een mooie herinnering.

  Klaas: ongelooflijk zo’n mooie, sterke, prachtige kerel en kanjer. Hou je haaks. Je bent sterk. Sterkte met het verlies van je allerliefste Marijke. En als ik iets voor je kan doen, laat het ons weten.

  Dikke knuffels,

  Armand en Barbara

 115. Matthijs Mons says:

  Beste Klaas,

  Via via vernam ik het overlijden van je geliefde. Hoewel het contact tussen jou en mij zich beperkte tot korte gesprekjes, laatstelijk bij AEGON alweer een paar jaar geleden, wil ik je heel veel sterkte toewensen.

  Matthijs Mons

 116. Alexander Vaneker says:

  Lieve Marijke,
  Man wat zal Klaas ontzettend trots zijn op jou!
  Het is ongelofelijk en oneerlijk.
  Alleen maar mooie en goede herinneringen aan de lunches lang geleden of de gesprekken of op een van de (vele) borrels en uitjes waarin de serieuze en minder serieuze onderwerpen zich altijd snel afwisselden.
  Afgelopen tijd heb ik wederom de verhalen gelezen, vol bewondering en respect over jullie wijze van aanpak en de kracht die dit uitstraalde.
  Wat een onmacht.
  Klaas heel veel sterkte in deze tijd!
  Alexander

 117. Wat een verhaal weer. Ik was altijd al ontroerd door de vreselijke verhalen over deze ziekte maar met name na het meemaken van 2 alpe d’huzes dagen (2010 en 2011) raakt het mee meer dan ooit.
  Klaas, enorm veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Als ik de stukken zo lees moet wel een zware klus worden zo zonder deze bijzondere vrouw!

  met groeten
  Mattijs

 118. Edwin Broere says:

  Wat een enorm verdiet, ik ga alle verhalen op de blog zeker nog een keer lezen. wanneer ik volgend jaar met mijn team klusdu6 de alpdu6 ga fietsen neem ik haar zeker mee op mijn bagagedrager.

  Sterkte

 119. André en Ellen Collavino says:

  Lieve Klaas,

  Vorig jaar hebben we Marijke eind maart in Weeze nog ontmoet. Op de weg terug en gelukkig. Dit nieuws maakt ons verdrietig. Het is niet eerlijk. Weet dat we aan jou en jullie dierbaren denken.

  André & Ellen

 120. Martijn van Vlodorp says:

  Lieve Klaas,

  Werd overvallen door de rouwkaart op de mat……de wereld stopte even…..
  Volgde jullie relaas op afstand en zat ook in de positieve modus want ik dacht dat het goed ging. Wat komt dit nieuws hard binnen zeg.

  Mijn gedachte op dinsdag ochtend 13 september half elf: Pluk de dag, maar er iets moois van en bovenal geniet van elkaar zolang het kan. Sterkte kerel.

  Martijn (Die gozer van team catering)

 121. José Gillhaus says:

  Lieve Klaas
  Gisteravond tijdens de eerste bijeenkomst van ons AD6 fietsteam voor volgend jaar kwam het bericht over Marijke binnen .Onze gedachten zijn bij jou en we wensen je heel veel sterkte toe.Wij blijven ons inzetten voor alles waarvoor zij streed.Zo’n bijzonder mens , zo positief ,zo liefdevol,…… jouw liefde, even geen woorden meer……..
  Sterkte
  Peter en José Gillhaus

 122. Edwin says:

  Klaas, heel veel sterkte.

  ”Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering”
  (Salvador Dalí)

 123. Hans Goes says:

  Klaas,

  Ik heb diep respect voor jullie strijd die jullie samen hebben gevoerd. Het is bijzonder om te zien hoe sterk jullie samen waren. Helaas bleek het een niet te winnen strijd. Ik wil je veel sterkte wensen en hoop dat je kracht kan putten uit de steun die je van iedereen mag ervaren.

  Hans

 124. Michelle says:

  Wat is het leven verschrikkelijk oneerlijk!
  Zojuist lees ik het berichtje op de website van Alpe d’HuZes.
  Het blijkt dus weer dat geld zo ontzettend hard nodig is, we zijn er nog lang niet. Hopelijk komt je droom ooit uit, maar dit moet een nachtmerrie zijn…
  Wij strijden met je mee, we zijn er weer bij in 2012.
  Heel veel sterkte toegewenst namens ons hele team!

  Michelle
  Team de BergToppers

 125. Stefan en Marja says:

  Lieve Klaas,

  We zijn enorm geschrokken. Marijke was een lieve vrouw, wat een gemis.
  We wensen je veel sterkte.

 126. Alain JORDENS says:

  Beste Klaas

  Ik wens jou en je familie heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van je allerliefste.

  Alain JORDENS

 127. Ton Hamers says:

  Beste Klaas
  Wat heb je een sterke dappere vrouw. Zij blijft doorleven in ons hart. Weer een reden om door te gaan waar zij zich met hart en ziel voor inzette. Wij gaan met jou nu ook de strijd aan waar zij gebleven is.
  Sterkte en rust Klaas.
  Pien en Ton Hamers

 128. Marloes Klooster says:

  Klaas,

  Wat een dappere strijd hebben jullie samen gestreden, ik ben vol bewondering. Maar wat een verdriet dat jullie de strijd niet hebben kunnen winnen en dat we afscheid moeten nemen van je lieve Marijke. In gedachten zijn we bij jullie.
  Heel veel sterkte en krachte toegewenst.

 129. Ed says:

  Hallo Klaas

  We kennen elkaar niet maar ik werd erg getroffen door het bericht op de website opgevenisgeenoptie.nl en dan met name de kracht van Marijke hoe zij omging met haar ziekte. optimisme ondanks de tegenslagen. Ik vraag me dan af of ik dat ook zou kunnen. Heel veel sterkte met het verwekren van dit verlies en veel kracht voor de toekosmt

  Ed

 130. Klaas,

  Allereerst wil ik je veel sterkte wensen aan jou, je familie en vrienden bij dit grote verlies.
  Ik ken Marijke van het IGOV overleg waar Marijke tot 2 jaren geleden deelnam als beheerder van de openbare verlichting van de gemeente Amersfoort. Ik mag Marijke herinneren als een goedlachse, sterke, kundige en enthousiaste vrouw die niet over zich heen liet lopen.

  Heel veel sterkte,

  Harry

 131. Mariette says:

  Klaas

  Vrijdag rijd ik met extra kracht de Ventoux op en de keer dat ik zal lopen zal ik in gedachten bij jullie zijn. Heel veel sterkte om dit enorme verlies te dragen en eens een goed plekje te kunnen geven.

 132. Emile Jansen en Merel Ouwehand says:

  Een brok in onze keel toen wij het bericht van Marijke zagen.
  Onze gedachten zijn bij je. Heel veel sterkte met het afscheid en het verwerken van het verlies.
  Emile en Merel

 133. Bart van Winden says:

  Lieve Klaas,

  Dit heeft tijd nodig, gun jezelf die tijd. Heel veel sterkte met het verlies van Marijke.

  Groet Bart

 134. In het intergemeentelijk overleg openbare verlichting (igov) is Marijke actief geweest als vertegenwoordiger van de gemeente Amersfoort. Zij heeft die rol met veel inzet een groot verantwoordelijkheidsbesef en deskundigheid ingevuld. We hebben naast serieuze zaken ook veel gelachen met elkaar. We zullen nog vaak terugdenken aan Marijke want ze heeft veel waardevols voor ons nagelaten

 135. Robbert den Hartog says:

  Beste Klaas,

  Heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies waar je zo lang voor gestreden hebt!

 136. Jeroen van Lierop says:

  Lieve Klaas en Marijke,

  Ik zit hier in Frankrijk aan de voet van de Mont Ventoux. Morgen is Ven2-4Cancer 2011. En de crematie van Marijke in Nederland. Ik ben ver weg, maar voel me ook heel dichtbij.

  Twee jaar geleden deed Klaas plotseling mee. Jullie hadden een paar weken ervoor te horen gekregen dat Marijke borstkanker had. En jij Klaas ging voor haar fietsen. Ik las het zojuist nog eens na in het boek Ven2-4Cancer 2009. Echte mannen huilen niet, echte mannen janken, schreef je. En jullie waren nog vol goede moed.

  Twee jaar later ben ik hier weer. Als jullie morgen afscheid nemen bij de crematie, doe ik op de fiets mee. Want ik fiets morgen natuurlijk voor Marijke. Als eerbetoon en herinnering aan een prachtige en krachtige vrouw. En ik fiets ook voor jou, Klaas. Om je veel kracht te geven om dit verlies te dragen.

  Rust zacht, lieve Marijke. Ik ga mooie herinneringen aan je bewaren.
  Jeroen

 137. Bert van der Weg says:

  Hee Klaas,
  Ik schrok toen ik het trieste bericht las.
  Heel veel sterkte en kracht toegewenst.

  Bert van der Weg

 138. Bert van Esch says:

  Beste Klaas,
  Die sterke vrouw is mij ook wat me zo aan Marijke herinnerd. Ik heb ze leren kennen via Montad Adviesbureau waar ik 10 jaar heb gewerkt en haar heb leren kennen als relatie voor systemen voor openbare verlichting.
  Een doorzetter die niet zo maar geloofde wat je zegt maar op haar eigen kennis en ervaring vertrouwde en daardoor binnen de mannenwereld van openbare verlichting een eigen plek in nam en van de gebaande paden af durfde te gaan.
  ik wens Klaas alle mensen die achterblijven heel veel sterkte toe.

  groet,

  Bert van Esch
  Gemeente Oosterhout NBr

 139. Maria Melis says:

  Veel sterkte gewenst bij het grote verlies!
  Op 1 September is ook onze dochter Elly 46 jaar overleden aan borstkanker na 9jaar heel zware strijd ,het doet heel veel pijn!
  Dank u aan iedereen die de zware inspanning aangaat om op te komen voor die vrouwen en mannen die het gevecht met het kankermonster elke dag moeten ONDERGAAN!!
  Wij branden kaarsjes voor alle deelnemers ,ook voor Klaas!

 140. Als het niet meer gaat zoals je wilt terwijl je vecht zonder op te geven, dan is het de taak aan ons om door te gaan. Dat is onze verantwoordelijkheid naar Marijke en alle anderen die we op deze manier moeten laten gaan. Zo kunnen we ook de kaars van Marijke brandend houden.
  Klaas en familie wensen wij sterkte namens het team Klusdu6.

 141. Marc Strick says:

  Beste Klaas,

  10 jaar geleden heeft mijn moeder de stijd tegen kanker verloren. Het is zo oneerlijke stijd waarbij ik de vraag “waarom” ontelbaar keer in mijn gedachten gehad heb.

  Afscheid nemen van een dierbare is het zwaarste wat een mens kan meemaken. Wat mij kracht heeft gegeven, zijn de mooie herinneringen aan haar en dit delen met anderen. Dit geeft mij altijd energie, ook in droevige tijden. Houdt deze herinneringen “levend”.

  Heel veel sterke met het verwerken van het verlies van Marijke.

  Marc Strick

 142. Jan en Ans Jansen says:

  Klaas,
  We zijn erg geschrokken van het bericht (via Emile) van het overlijden van Marijke.

  In gedachten zijn we bij je we wensen je veel sterkte en kracht om dit verlies te verwerken.
  Ans en Jan Jansen

 143. Harry den Hollander says:

  Beste klaas,

  Ik wens jou en de rest van de familie veel sterkte en kracht, om door te gaan.

  Geef nooit op zou Marijke zeggen.

 144. Op deze bijzonder dag hier in Frankrijk tijdens onze, jullie, Ven2-4Cancer, wilde ik me eventjes afzonderen om aan jullie Marijke en Klaas, te denken. Op enkele meters van mij vandaan fietsen nu meer dan 300 mensen de berg op in hun strijd tegen kanker. Een strijd die jullie niet alleen moesten strijden, maar waar jullie met z’n beiden ook nog eens op volledige vrijwillige basis mensen warm wilden maken om onderzoeken mogelijk te maken.
  Marijke, hopelijk kan je nu zonder pijn rusten. Wij zullen samen met Klaas verder strijden. Klaas het gaat je goed…

 145. Martin van Stigt Thans says:

  Beste Klaas,

  Heel veel sterkte met dit enorme verlies.

  Martin van Stigt Thans

 146. Remko Stam says:

  Klaas,

  Heel veel sterkte de komende tijd.
  Ik heb ontzettend heel veel respect voor je strijd met ad6. Dit voelt dan ook zeldzaam oneerlijk. Ik bewonder je kracht en hoe je alles verwoord en deelt.

  Remko

 147. Jaap Boone says:

  Klaas,

  Dit rampzalige bericht bereikte me recent. Net als velen valt er weinig anders te bieden dan troost, welgemeende woorden en de verzekering dat we er zijn voor je.

  Alle kracht joh, en je weet me te vinden.

  Jaap

 148. Cora Jansen says:

  Lieve Klaas ,

  Ineens valt er wéér die oorverdovende stilte …
  Verder moeten zonder het dierbaarste in je leven …
  Wij gaan verder met je mee, om de strijdt te blijven strijden .

  Sterkte !!!

  Do not stand at my grave and weep
  For I’m not there, I do not sleep
  I am a thousand winds that blow
  I am the diamonds that glint on snow
  I am the sunlight on ripened grain
  I am the gentle autumn’s rain
  When you awaken in mornings hush
  I am the swift uplifting rush
  Of quiet birds in circled flight
  I am the soft stars that shine at night
  Do not stand at my grave and cry
  I am not there, I did not die

  Native American Poem

 149. nancy tool says:

  lieve klaas heel veel sterkte
  ze was echt een topper

 150. Jur Lutterop says:

  Beste Klaas,

  Veel sterkte met het verwerken van het verlies van jouw Marijke! Uit de berichten op jouw blog blijkt wel hoe goed jullie het samen hadden en hoe sterk jullie band was! Hou die herinnering vast!

  Met vriendelijke groet,
  Jur

 151. Chris van Iersel says:

  Klaas,
  Ik heb er geen woorden voor…. behalve: Heel Veel Sterkte!

  Je oud AUCS collega,
  Chris

 152. kees says:

  Kennen doen we elkaar niet maar als ik zeg dat ik mijn broer [42] inmiddels 19 jaar geleden heb verloren aan kanker en in Augustus jongstleden zijn vrouw[61] mijn schoonzus ook kanker dan kennen we de pijn van verlies wel samen.
  Heel veel sterkte en ik hoop dat ik in Juni 2012 die berg op mag klimmen voor anderen die het misschien dank zij onze inspanningen wel kunnen en mogen redden met medicijnen die hiervoor ontwikkeld kunnen worden.
  Nogmaals STERKTE
  Kees

 153. Jan Ouwerkerk says:

  Waarom zijn er zoveel vragen
  Waarom is er zoveel pijn
  Waarom zijn er zoveel dingen
  Die niet te begrijpen zijn.

  Klaas, heel veel sterkte.

  Jan Ouwerkerk

 154. Fennie & Jan says:

  Nu verder, niet meer bij elkaar. Wat een gemis en verdriet moet dat zijn.
  Op de alp nog aanwezig en druk met en voor anderen.
  Volgend jaar zal anders zijn, zonder jou.
  Heel veel sterkte en kracht gewenst voor een ieder die achterblijft.
  Fennie & Jan, motards Ad6

 155. Marcel Miedema says:

  Beste Klaas,

  We hebben elkaar lang niet gesproken, maar ik volgde wel met enige regelmaat je berichten, die vlak voor de zomer nog positief leken. En vandaag lees ik het bericht dat Marijke toch de strijd verloren heeft, en jij alleen verder moet. Dit zal verschrikkelijk moeilijk zijn, en ik wens jou enorm veel sterkte om dit verlies te verwerken en toch op termijn ergens een plek te geven.

  Marcel

 156. Fons Laudy says:

  Beste Klaas,

  Wat een vreselijk bericht. Ik wil jou en je familie heel veel sterkte toewensen om dit zware verlies te verwerken. In juni 2012 hoop ik voor de eerste keer – hardlopend – de Alpe d’Huez 4x keer beklimmen. Ik zal dit doen met twee bijzondere kanjers (Marijke en jij) in gedachte.

  Met vriendelijke groet,
  Fons Laudy

 157. Pim van den Heuvel says:

  Beste Klaas,

  Wat een verschrikkelijk bericht. Dit is zo unfair en zo onwerkelijk; uitgerekend zij die met jou zo heeft gestreden voor anderen, overlijdt zelf aan deze verschrikkelijke ziekte. Ik wens je heel erg veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Ik hoop van harte je weer te treffen komend jaar op de berg, te zien dat jij de strijd verder doorzet.

  Pim van den Heuvel

 158. Bas Huussen says:

  Klaas,

  We hebben jou en Marijke ontmoet ik de afgelopen AD6 week. Ze straalde toen nog kracht en hoop uit. Dat het zo snel moest gaan na een lange strijd is verschrikkelijk. Wij wensen jou en je familie heel veel sterkte en kracht toe.

  Bas en Jorien.

 159. Remco Mels says:

  Ook al hebben we geen persoonlijk contact de laatste jaren, heb ik je wel online kunnen volgen.

  Dat het nu zo afloopt voor Marijke is eigenlijk niet in woorden te beschrijven.

  Ontzettend veel sterkte, met hartelijke groeten,

  Remco

 160. Tjitse says:

  Heel erg veel sterkte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *