Over

Marijke Overbeeke, geboren op 2 december 1966 in Arnhem, overleden op 8 september 2011 in Amsterdam.

Marijke was een zelfstandige, intelligente bewuste vrouw die stevig in het leven stond. Toen ze in augustus 2009 door borstkanker werd getroffen, heeft ze gevochten als een leeuw. De borstkanker overwon ze. Tot in januari 2011 een uitzaaiing in de hersenen werd ontdekt. Ook deze strijd ging ze aan met open vizier, operatie en bestraling volgde en alles leek goed te gaan…. Tot bleek dat er weer een nieuwe tumor in het hoofd groeide. Dit ging allemaal te snel, Marijke was min of meer overrompeld. Alles is nog uit de kast gehaald, maar het mocht niet baten………. De regie was ze bijna kwijt, ‘s ochtends zei ze nog tegen Klaas: Het gaat niet meer zoals ik wil…… ‘s avonds vroeg ze Klaas om het licht uit te doen en enkele minuten later sloot Marijke haar ogen voor de eeuwigheid.

Rouwkaart Marijke

83 Responses to Over

 1. miranda van rooijen says:

  Lieve Marijke,

  Oneerlijk, onbegrijpelijk, onontwisbaar…..
  Marijke rust zacht….
  Klaas veel sterkte……

  Laurie en Miranda….

 2. Anneke Bakker says:

  Rust zacht, via deze blog kon ik met jullie meeleven bij een strijd die zoveel meer kost dan…..

 3. Joost van der Poel says:

  Lieve Marijke, sterke vrouw, stoere krijger! Vol bewondering heb ik jouw strijd van de afgelopen dagen via de tweets van Klaas gevolgd; je wilde nog naar huis… maar het licht ging uit. Wil je bij mij achterop, volgende week vrijdag, als ik ven2-4cancer ga fietsen?
  Lieve Klaas, veel sterkte bij de dingen die de komende periode op je af zullen komen, doe rustig aan, mijn gedachten zijn bij jou.

 4. hans en jeanette vellenga says:

  ach lieve klaas, wat een enorm verlies, wat oneerlijk.
  heel veel sterkte. we denken aan je. hans en jeanette vellenga

 5. Hermannus en Karin says:

  Meelevend, meevoelend en diep geraakt….
  We kennen jullie niet persoonlijk, maar door de blogs en twitter geraakt door jullie verhaal.
  Heel veel sterkte, fietsend op de berg denken we ook aan jullie.

 6. Sandra Hovens says:

  Lieve Marijke,
  Wat een schok.
  In gedachten waren we bij je de afgelopen weken, nadat Diane het slechte nieuws had verteld. Dat Klaas en jij niet samen oud gingen worden werd langzaam duidelijk. Maar deze dramatisch snelle ontwikkeling is onvoorstelbaar.
  Zo enorm moedig gestreden, zo sterk en dan dit. Wat voelt dat oneerlijk en onterecht.
  Een enorme leegte blijft achter bij iedereen die je kende. Maar vooral voor Klaas en je familie. We wensen hen heel veel sterkte en kracht, gesteund door alle mooie herinneringen aan jou.
  Vaarwel Marijke, het was bijzonder fijn en inspirerend om je te kennen, als collega en als mens. Dat laat een onuitwisbare indruk achter. Bedankt voor alles!
  Sandra

 7. Gertjan Wessels says:

  Dag Klaas,

  In gedachten bij je. Ik wens je veel kracht, bij het verwerken/afscheid nemen van Marijke.

  Gertjan

 8. rob says:

  Wat oneerlijk, veel sterkte Klaas

 9. Niels Eeken says:

  Na zoveel bergen dit dal, onnoemelijk triest en unfair.
  Veel kracht hoop ik voor je Klaas, met het verwerken van dit verlies en het doorleven van en met je droom!

  en die droom komt uit!

  Niels

 10. Erwin says:

  Klaas,

  Even if I didn’t know Marijke, I followed her fight through your blog and the news you gave me, and I can tell she was so brave. There is no word to ease the pain but the remembrance of the beautiful moments you spent together during all these years will bring you comfort, in time.

  Take care, my thoughs are with you,
  Erwin.

 11. Marlies says:

  FOOTPRINTS
  Oooo
  ( ) Sommige mensen
  ) / komen in ons leven
  (_ / en vertrekken weer

  oooO
  ( ) Sommige mensen
  ( zijn er een hele tijd
  _) en vertrekken
  Oooo
  ( ) al deze afdrukken
  ) / in ons hart ….
  (_ /

  oooO
  ( ) en we zijn
  ( nooit meer
  _) als daarvoor.

  Ik ben vereerd Marijke te kennen.
  Klaas, jou wens ik veel sterkte in deze moeilijke tijd maar vooral daarna de kracht om je leven te leven.
  Marlies

 12. Kees en Ducky Libbenga & Sietse Kees en Hielkje van Stralen-Libbenga says:

  Klaas,

  Een lege plek, een groot gemis.
  Een fijne herinnering is al wat er nog is.

  Veel kracht en sterkte voor nu en in de toekomst.
  In gedachten zijn wij bij jou.

  Oude buren van de Leliestraat 10

 13. Luc Zwiggelaar says:

  Er zijn geen woorden te vinden die het verdriet van Marijkes overlijden dragelijk maken voor Klaas, familie en vrienden. Alle sterkte gewenst.

 14. Marlotte says:

  Lieve Marijke,
  We hebben elkaar vluchtig ontmoet tijdens de korte tijd dat jij weer terug was bij de gemeente. En toch hebben we veel gemeen. Mijn zus (slechts 43 jaar) is in 2007 na een lange strijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Een strijd die ook zij niet heeft mogen overwinnen. Ik heb die strijd van dichtbij meegemaakt. Hij komt nu in alle hevigheid weer naar boven. Het besef dat kanker zo’n ongelooflijk wrede ziekte is! Ik heb de weblog de afgelopen weken gevolgd. Meid, wat ben je dapper. Echt respect. In wens Klaas heel veel sterkte voor de toekomst. Wees trots op je meisje!

 15. Frank en Merel says:

  Jemig Klaas, wat ontzettend verdrietig. We wensen je sterkte toe in deze moeilijke tijd, en denken aan je!
  Liefs, Frank en Merel

 16. Frank en Merel says:

  Jemig Klaas, wat ontzettend verdrietig. We wensen je sterkte toe in deze moeilijke tijd, en denken aan je!
  Liefs

 17. Bram te Riele says:

  De stilte die volgt is onomkeerbaar,
  het verdriet ontroostbaar,
  maar de herinnering aan die stoere, sterke Kanjer blijft springlevend.

  Marijke heeft op mij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zij was een lieve, warme, stoere, sterke vrouw. Ik voel mij bevoorrecht dat ik haar heb gekent.

 18. Lieve Marijke,

  Wij hebben elkaar gesproken, vaag wist ik toen dat je strijdende was. Enorme waardering heb ik voor jou, met name voor de manier waarop jij met jouw ziekte bent omgegaan en je vervolgens inzette voor jou omgeving en Alpe d’HuZes. Deze dappere houding heb ik ook gezien bij Hans Bouwhuis die in 2009 (5 weken na de AD6) is heen gegaan. Hij was een pionier en heeft vrijwilligerswerk verricht in 2008 en 2009 en daarmee een heel leger vrijwilligers en fietsers uit Heino (Salland) warm weten te maken voor AD6. Jullie werk en levenshouding maakte anderen ethousiast en jullie daarmee “onsterfelijk”.

  Rust zacht lieve Marijke, jou ogen zijn nu gesloten maar je hebt die van anderen geopend!

  Klaas, hierbij mijn medeleven. Heel veel sterkte gewenst en we spreken elkaar!

  André Roelofs
  (team Salland d’HuZes)

 19. Geesje Bouwhuis says:

  De moderne middelen in deze tijd maken dat verhalen die fysiek misschien ver van je afstaan, je toch raken in je hart. Heel veel sterkte voor iedereen die haar zo gaan missen, en Klaas: Je mag trots zijn op Marijke!
  Het is weer eens duidelijk waar we het bij Alpe d’HuZes allemaal voor doen!

 20. Carla van Dorp says:

  Beste Klaas en familie van Marijke,
  Op de voet volgde ik jullie strijd vanaf het moment dat Marijke een insult kreeg op het werk. Tussen hoop en vrees! Dat deze strijd “verloren” is, is nu het overheersende gevoel. Toch denk ik dat het niet zo is; ze laat een geweldige stralende herinnering achter. En een mooie liefde tussen jullie, Klaas! De kracht die je steeds hebt laten zien, wens ik jou ook toe de komende tijd! Haar liefde blijft bij je. Een hartegroet van Carla.

 21. Joost Ruijter says:

  beste klaas en familieleden

  Ik heb Marijke en jou Klaas leren kennen tijdens de TLO van de Alpe d’HuZes als lieve en betrokken mensen die vechten voor het goede doel. Marijke altijd blij met een lieve glimlach. Wat een enorm verdriet. Heel veel sterkte.

  gr. Joost.

 22. Henk-Jan van Well says:

  Beste Klaas,

  We kennen elkaar niet, maar ik kende Marijke wel. We zaten bij elkaar in de klas op de middelbare school in Arnhem. Toevallig beiden in Amersfoort beland, alwaar ik haar een keer tegen het lijf liep bij de C1000 in Vathorst. Toen ik vanmorgen in het AD de overlijdensberichten zag dacht ik: “dat zal toch niet Marijke zijn?”. Even Googlen en mijn vrees werd werkelijkheid. Daar wordt een mens even stil van. Ik herinner me Marijke als een van de beste van de klas, vooral in de beta-vakken. Samen met Edwin van Veenendaal die, hoe wonderlijk, in 2007 de strijd tegen kanker heeft verloren (http://arnoudm.wordpress.com/2007/05/13/edwin-van-veenendaal-in-memoriam/). Sommige dingen in het leven zijn niet te begrijpen, slechts te aanvaarden. Ik wens je heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. En zoals Bram Vermeulen al eens heel mooi troostend zong: “dood ben je pas als ik je ben vergeten”, en zo is het. (http://www.youtube.com/watch?v=uzCh3USpQJA)

 23. Ronald Koch says:

  Klaas,

  Wat een vreselijk bericht dat Marijke is overleden. Heel veel sterkte toegewenst!

  Ronald Koch

 24. Hans Kalf says:

  Wat een afschuwelijk bericht. Klaas, ik volg je tweets, je blog, en zie welke goede dingen je samen met Marijke hebt gedaan voor Alpe d’HuZes. En de strijd die jullie samen hebben moeten leveren met die verschrikkelijke ziekte. Heel veel sterkte gewenst…

 25. Aster says:

  Lieve Klaas,

  Dit enorm verdrietige nieuws komt dan toch nog onverwachts. Ik heb de laatste weken met veel bewondering je blog en tweets gelezen en heb heel veel respect hoe jullie dit met z’n tweetjes hebben doorstaan. Hopelijk kun je kracht putten uit al die mooie herinneringen. Heel veel sterkte!

  Aster

 26. Paul van der Zwart says:

  Lees via het blog van Roelof dat Marijke is overleden. Dat is wel een hele zware bagagedrager. Joh Heel veel sterkte
  Paul

 27. Wilma en Raymond says:

  Lieve Klaas,

  Via Tineke en je blog hebben we jullie de afgelopen tijd kunnen volgen. Met enorm veel respect voor jullie kracht en liefde voor elkaar. En dan gaat het plotseling toch nog zo snel, zo bijna niet te volgen. Wij wensen jou en jullie familie alle kracht om met het verlies van Marijke om te gaan. Veel sterkte.
  Wilma en Raymond

 28. Vreselijk Klaas,

  Volgde jullie intensief. Ben afgelopen week tijdens een sponsortocht van Atos (470km Parijs-Eindhoven) voor KIKA onderuit gegaan en 5 ribben gebroken. Zeer pijnlijk maar ook zeer tijdelijk. Mijn verhaaltje valt in het niet bij wat jullie hebben moeten doorstaan en hoe je verder moet.
  Ik wens je alle sterkte toe en vind het heel fijn dat je zoveel hartverwarmende reacties krijgt die je ondanks dit grote verlies zullen steunen!

  Nogmaals veel sterkte,
  Siep

 29. Piet van Mullem says:

  Beste Klaas en familie,

  Wat vreselijk, geen woorden voor, hier worden wij heel verdrietig van!
  Wij wensen je heel veel sterkte de komende tijd en we strijden volgend jaar weer met je mee, voor Marijke helaas te laat maar we mogen niet opgeven.

  Een lieve groet,

  Wilma en Piet

 30. Ron van Bloois says:

  Beste Klaas, we hebben elkaar een keer fysiek mogen ontmoeten. Hoog boven op de berg Croix de Fer, twee dagen voor AD6 2010. Jij zat daar samen met Thomas Zijlma te genieten van de rust en fysieke prestatie. Ook deelden jullie de grootsheid van Alpe d’HuZes. De kracht en passie waarmee jullie spraken over het hogere doel van AD6 is me nog altijd bij gebleven. Hopelijk vind je de kracht om met dit verschrikkelijke verlies om te gaan. Groet uit het hart, Ron (21 Virages)

 31. Leo Peelen says:

  Klaas,

  Ik zit al enige minuten stil voor me uit te staren, ik ging er ‘gewoon’van uit dat Marijke er in 2012 weer bij zou zijn. Zodat ik haar had kunnen vragen hoe het ging. Om de strijdlust in haar te ervaren……

  Nu zal ze er in onze gedachten bij zijn, voor altijd. Ik herinner onze eerdere Alpe d’HuZessen, de Amstel Gold Race, de cheque overhandigingen….

  Ik denk aan Marijke, ik denk aan jou, sterkte.

  Leo

  Wat kan ik verder zeggen?

 32. Heidy en Raymond Kerckhoffs says:

  Beste Klaas,

  veel sterkte en troost toegewenst.

  Heidy en Raymond

 33. Nettie & Jim says:

  Lieve Klaas en familie,

  We zijn enorm geschokt en woorden schieten te kort, toen we het vreselijke nieuws hoorden.
  Beelden komen boven van begin juni Alpe d’6 week waarin ze nog lachend met haar bandana op haar hoofd ronddwarrelt en de touwtjes goed in handen heeft. Vrolijk, genietend van de week, lachend om gekke posters van Klaas z’n verjaardag die door heel de stad hangen, haar ontroerende verhaal. Eerst positief dat het goed is, dan de enorme teleurstelling dat het niet goed is. Een bijzonder sterke vrouw met een enorme wilskracht.

  Een krachtige zin : “Het gaat niet meer zoals ik wil”. Dit zou een mooie titel kunnen opleveren voor een nieuw lied van Maarten en Margriet om haar te herdenken en voor altijd in ons hart te sluiten.

  Heel, heel veel sterkte !
  Liefs, Nettie en Jim, Myrthe Niels en Benthe Kassenberg

 34. Maikel Snijders says:

  Door dit soort berichten weet je waarvoor je die berg wilt beklimmen. Het is zwaar maar de rillingen gaan door je lichaam omdat je weet waar je het voor doet! Ik wens je/jullie veel sterkte toe met dit vreselijke verlies.

 35. Arnoud says:

  Beste, lieve Klaas,
  Het leven is zo mooi. En zo ongelooflijk oneerlijk.
  Ik huil met je.
  Je bent ijzersterk. Wens je alle sterkte en heel veel liefde van iedereen om je heen.
  Arnoud

 36. Els van Kooten says:

  Beste Klaas,

  Veel sterkte toegewenst.
  Met het overlijden van Marijke missen wij een fijne collega.

  Els

 37. Marion en Jeroen van Lierop says:

  Lieve Klaas,

  Twee jaar geleden, toen jij en Marijke heel even lucht hadden in de strijd, vocht jij je omhoog op de Ventoux, samen met Herman en al die prachtige mensen.

  Vrijdag, als we samen zijn om afscheid te nemen, dan rijdt Jeroen daar voor jou en Marijke door het maanlandschap.
  We houden van jullie, we denken aan jou.

  Marion.

 38. Jan van Dorp says:

  Beste Klaas,

  Alles verbleekt bij het bericht dat Marijke er niet meer is.
  Mag het motto van alpe dhuzes jou de kracht geven om met alle onbeantwoorde vragen om te kunnen gaan.

  Veel sterkte Klaas!

 39. Lex Houweling says:

  Lieve Klaas en familie,

  Ik weet nog steeds niet wat ik moet zeggen,
  De gedachten aan de Ven 2 in 2010 dat Marijke mij steunde en liep te stralen daar boven op die berg, zo sterk, zo vol van geluk. Met Alpe d’HuZes afgelopen jaar idem dito. Vol vertrouwen over de strijd, en toch sloeg de kanker harder terug… ik geloof het nog steeds niet.

  Marijke bedankt dat ik je heb mogen kennen en heb mogen genieten van je glimlach, bedankt voor de steun die je me gaf.

  Klaas en familie veel sterkte en kracht toegewenst in deze periode.

  Lex

 40. Remy ten Hoedt says:

  Beste Klaas, Beste (Ome) Henk en overige nabestaanden van Marijke,

  Vandaag ontving ik het bericht van het overlijden van Marijke van mijn broer die de advertentie in de krant had gezien. Wat een schok! Hoewel ik de laatste jaren geen contact meer met Marijke had (wel gelinked via LinkedIN, maar dat is toch niet hetzelfde), ken ik haar nog heel goed van onze gezamenlijke jeugd in de Keurvorstlaan in Arnhem Zuid. Onze ouders waren bevriend en wij waren beiden een soort nakomertje en trokken best vaak met elkaar op. We (onze ouders, Marijke en ik) zijn zelfs een week samen op vakantie in Oostenrijk geweest; we zullen toen zo’n 10 jaar zijn geweest.

  Marijke is met haar vader (voor mij ‘Ome Henk’) op de trouwdag van mij en Nicoline geweest, nu bijna 10 jaar geleden. Dat is waarschijnlijk de laatste keer dat ik haar gezien heb.

  Maar door het bericht van haar overlijden en de mooie foto op de website komt ze opeens weer heel dicht bij.

  Beste Klaas en overige familie,

  Ik wens je enorm veel sterkte bij het dragen van dit verlies. Hopelijk put je kracht uit de enorme trots die je voor deze vrouw – mijn oude buurmeisje – moet voelen. Ik zeg je dit mede namens mijn broer Will, mijn zus Lidy, mijn zwager Rob en mijn vrouw Nicoline.

  Groet,

  Remy ten Hoedt
  Arnhem

 41. Arja, Rudi en Laurens Crvenkovic says:

  Beste Klaas,

  Gecondoleerd met het overlijden van Marijke. Via Rien en Leny bleven we op de hoogte van het verloop van de ziekte van Marijke. Op afstand leefden we mee met jou en de familie. Het einde is toch nog snel gekomen. Gelukkig is verder lijden haar bespaard gebleven. Fijn dat ze thuis opgebaard ligt. Zo heb je haar toch nog even in de buurt. We wensen je heel veel sterkte de komende tijd met het verwerken van dit verlies.

 42. Klaas,

  Ongeloof en verdriet dat zijn de twee dingen die nu door mijn hoofd gaan. Dat zo’n mooi mens er niet meer is. In mei nog stralend in de Fiji naast mijn vader bij het benefietconcert van Hans Dulfer, in juni nog boven op de Alpe en nu niets meer….

  “Het kostbaarste bezit in slechte tijden, is de herinnering aan goede tijden”

  Ik wens je heel veel sterkte, kracht en liefde van de mensen om je heen toe!

  Machteld

 43. René & Lilian says:

  Dag Klaas,

  We zijn Verbijsterd door dit afgrijselijke bericht. Afschuwelijk om te horen dat Marijke niet heeft kunnen winnen,een jaar en een dag nadat ook mijn geliefde neef Bart de ongelijke strijd tegen deze ziekte op moest geven. Mensen die in de kracht van hun leven worden weggerukt; het voelt zo oneerlijk.

  Het is prachtig om in de verslagen op je blog te lezen wat een grote liefde jullie voor elkaar voelden. We hebben grote bewondering voor de wijze waarop jullie dit gevecht hebben gevoerd en jij dat hebt verwoord. We hopen dat deze liefde je de kracht zal geven om dit verlies een plaats te geven. We wensen jou en jouw naasten heel veel sterkte in de komende tijd.

  René en Lilian

 44. Angelique de Wit says:

  Lieve Klaas,

  Woorden schieten te kort.
  Zo blij waren we met z’n allen dat ze afgelopen juni bij ons evenement was maar verbijsterd ben ik dat ze er nu niet meer is.

  Ik ben vrijdag aanwezig om afscheid te nemen van onze kanjer Marijke.

  Liefs Angelique

 45. Miranda van den Brink says:

  Lieve Klaas en nabestaanden,

  Ik wil jullie alle kracht en sterkte wensen die jullie willen en kunnen hebben. Ik las het bericht via Alpe d’HuZes op facebook. In juni heb ik ook de Alpe gefietst, deze was voor mijn (in februari overleden) moeder. Ik heb Marijke daar ook gezien en eventjes gesproken. Zo’n lieve en vrolijke vrouw, ze troostte mij daar op die top.

  Heel heel heel veel sterkte allemaal en blijf vooral mooie herinneringen ophalen, dat helpt echt!

  Miranda.

 46. Geert Schillern says:

  Ik heb Marijke leren kennen in het kader van het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen. Samen waren we betrokken bij de oprichting en zaten in het bestuur. Het was een zeer fijne en energieke collega.
  Dan plotseling het onvoorstelbare bericht dat zij is overleden. Het is niet te begrijpen.
  Veel sterkte gewenst bij dit verlies.
  Geert Schillern

 47. Ton Bolk says:

  Dag Klaas,
  Woorden hebben we er nauwelijks voor, wel een enorme brok in onze keel. Heel spijtig te horen dat Marijke haar strijd, jullie strijd, niet heeft kunnen winnen. Veel te vroeg, niet nu, onacceptabel, onaanvaardbaar. Klaas, gecondoleerd en heel veel sterkte. Geef je over, laat je vallen in het bed van Alpe d’HuZes en van je familie, je vrienden, je collega’s. We denken aan jullie allebei !!!
  Groet,
  Ton en Annemiek

 48. Peter Mast says:

  Beste Klaas,

  Sterkte bij dit verlies. Je zult een berg op moeten die hoger is dan de berg in juni. Maar ook deze berg kom je op!

  Peter

 49. Ap de Meyer says:

  Klaas,

  Ik hoorde van je, tijdens een fietstocht, in Muiden, dat het slecht ging met Marijke. En dan nu dit verschrikkelijke nieuws. Woorden kan ik in deze situaties niet vinden.
  Veel sterkte!

  Ap

 50. Antoon Groot says:

  Wat een schok.
  Ik heb vanuit de gemeente Amsterdam ruim vijf jaar heel prettig met Marijke samengewerkt binnen het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen. Een heel warm mens en zeer ambitieus en kundig in haar werk. Die herrinnering zal nooit verdwijnen. Veel sterkte en kracht gewenst voor alle nabestaanden.

  Antoon Groot, gemeente Drechterland

 51. Fred Zumbrink says:

  Klaas,

  een geweldig, intelligent en mooi mens. Zo zal ik haar onthouden.
  sterkte

  Fred

 52. Andries says:

  Beste Klaas,

  Dit is een strijd die je zo graag wilt winnen maar niet kunt. Toch win je ook als je alles hebt gegeven wat in je zat. Die overwinning bestaat uit liefdevolle herinneringen, verhalen en belevenissen van jullie samen.

  Heel veel sterkte voor de komende tijd.

  Andries

 53. Lieve Klaas,

  zoeken naar de juiste woorden, maar herinneringen zijn sneller dan woorden. Wij herinneren Marijke vooral bij onze eerste ontmoeting in Vathorst. Daar stond ze dan in het midden van onze woonkamer welke nog volop in aanbouw was. Haar woorden waren “wat een groot huis hebben jullie zeg”. Niet veel later zagen wij jullie huis en stonden versteld van haar lieve woorden en goede manieren. Dat typeerde Marijke vooral. Een lieve vrouw met alleen maar goedheid en succes voor anderen en zo bescheiden. De vele andere ontmoetingen met Marijke waren vooral leuk, lief en enorm aangenaam.

  Lieve Marijke rust zacht en wij hopen dat jou goedheid een voorbeeld moge zijn voor vele anderen.

  Lieve Klaas, veel sterkte de komende tijd en bedenk dat jij een schitterende echtgenote hebt gehad welke het niet verdiende om deze vreselijke ziekte te krijgen.

  In gedachten zijn we bij jullie.

 54. Theo Beks says:

  Beste Klaas,

  Afschuwelijk om zo’n bericht te krijgen van het overlijden van zo’n jonge vrouw. Marijke was een oud buurmeisje van mij uit Arnhem zuid (keurvorstlaan) Mijn ouders hadden veel contact met Mien en Henk Overbeeke. Ook nu nog heeft mijn vader (Kees Beks) nog regelmatig contact met Marijke’s vader Henk.
  Vaak werd er over Marijke gesproken als ik bij mijn vader was. Dat zei hij: ik heb vadaag Henk gesproken en het gaat gelukkig weer goed met Marijke! De slechte momenten vertelde hij altijd met tranen in zijn ogen en een brok in zijn keel. Het overlijden van Marijke heeft Henk zelf vertelt aan mijn vader. Uiteraard erg emotioneel.
  Ik wens jou heel veel kracht en sterkte toe de komende moeilijke tijd.

  groet van Theo Beks

 55. Peter Oskam says:

  Beste Klaas,

  Heel veel sterkte in deze moelijke tijd toegewenst.

  Peter

 56. Johan Koenders says:

  Beste Klaas,
  Vrijdags na AD6 sprak ik je nog voor het Palais des Sports, je klonk positief. Jullie omhelzing na je laatste finish op de Alpe, wat sprak daar een liefde en kracht uit: wij gaan het samen redden. In je blogs daarna lees ik hoe anders het verliep. Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe om dit onmetelijke verlies te kunnen dragen.

  Johan

 57. Casper van Schie says:

  Beste Klaas,

  Gecondoleerd met dit enorme verlies.
  Woorden schieten hier te kort, het is gewoon niet eerlijk.

  Sterkte voor de komende tijd
  Casper van Schie

 58. Wouter Priester says:

  Beste Klaas,

  Heel veel sterkte toegewenst.

  Wouter

 59. Robert says:

  Klaas,

  9.sept al een bericht achter gelaten, maar die is niet doorgekomen volgens mij. Daarom nogmaals.

  Voor jou en jullie familie waarschijnlijk niet onverwacht gezien de laatste weken/dagen, maar toch ineens definitief. Hoewel ik Marijke persoonlijk niet heb gekend, waren het de vechtlust en positiviteit die, onder andere in jouw verhalen en de berichten op deze site, steeds weer naar voren komen. Heel bijzonder. Zoals je weet heb ik helaas zelf ook recent ervaren hoe het is, om een dierbaar persoon te moeten missen aan de gevolgen van kanker. Ik wens jou en jullie familie veel sterkte toe om dit verlies en verdriet een plek te geven. Houd dat positivisme wat jij en Marijke samen hadden vast. Uiteindelijk voeren de mooie herinneringen de boventoon.

  Robert Bolland

 60. Maureen says:

  Klaas,

  Ongeloof, onmacht, tranen biggelen over m’n wangen.
  En dan toch die lach die verschijnt als ik aan haar denk…
  Ik heb deel uit mogen maken van het leven van Marijke, al was het maar kort, ze laat een onuitwisbare indruk achter… het waren écht mooie momenten samen met haar!
  Hele dikke knuffel en heel veel sterkte.

  Maureen

 61. Beste Klaas,

  Wij zijn vanochtend erg geschrokken na het lezen van het bericht in de krant. Veel kracht en sterkte gewenst.

  Arjan

 62. Brigitte (van KWF) says:

  Op de koersdag van 2011 heb ik onze nieuwe directeur Michel Rudolphie aan diverse mensen van de stichting Alpe d’HuZes voorgesteld. Via Medisch liepen we naar de communicatieruimte waar ook Marijke aanwezig was. “Ik ga je ook even aan Marijke voorstellen, echt een leuk mens”. En daar vertelde ze ons het hele verhaal over hoe de hersentumor. Marijke was vrolijk, sterk en positief en in geen 100 jaar had ik op dat moment bedacht dat zij 3 maanden later haar strijd tegen de kanker verloor. Ik heb Marijke leren kennen als een leuke, spontane vrouw en het voelt enorm oneerlijk dat zij niet meer aan dit leven mag deelnemen.

  Klaas, heel veel sterkte met dit verlies. Hopelijk kan je kracht putten uit de mooie herinneringen van je geweldige vrouw Marijke.

  Liefs, Brigitte

 63. Job van de Bovenkamp says:

  Beste Klaas,

  Wat een verschrikkelijk verdrietig nieuws kreeg ik zaterdag te horen. Op 9 juni, vlak voordat jij de 6e keer de Alpe d’Huez had beklommen, sprak ik Marijke nog. Ze was moe, maar positief, vol goede moed en strijdvaardig. Woorden schieten nu tekort, maar ik wil jou heel veel sterkte en kracht toewensen!!! Ik gedachten leef ik met je mee!!

  Job

 64. Steven Hartogsveld says:

  Dag Klaas,

  Heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

  Groet,
  Steven

 65. Richard Kuijper says:

  Beste Klaas,

  Ik heb er geen woorden voor.

  Sterkte met het verwerken van dit verlies.

  Richard Kuijper
  Gemeente ‘s-Hertogenbosch

 66. marry vossen says:

  Beste Klaas,

  Als collega heb ik Marijke maar korte tijd meegemaakt bij PO: een goedlachse, vriendelijke meid.
  De laatste weken heb ik jullie blog gevolgd. Mooi zoals jij je herinneringen deelt met ons, de volgers. Ik heb er veel bewondering voor dat je zo openhartig kan schrijven over wat jullie bezig houdt.
  En nu is Marijke er niet meer. Wat een gemis is dat.
  Ik wens je veel sterkte de komende dagen en in de toekomst.
  Marry

 67. Marijkes overlijden heeft ons allemaal diep geraakt. Als lid van het bestuur van GPKL zag Marijke altijd de positieve kant van dingen; een bijzondere kwaliteit.
  Wij willen haar graag aldus blijven herinneren. We wensen allen die haar dierbaar waren, de moed toe om verder te gaan.

  Het bestuur van het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen

 68. Maurice Schneider says:

  Lieve Klaas,

  Opgeven is geen optie, doorgaan is ook jouw missie. Verrijkt met alle herinneringen aan je stoere, dappere en dierbare Marijke. Vervuld met haar liefde. Vertederd door haar glimlach. Verwonderd door haar regie. Verdrietig door haar heengaan. Verbonden, voor altijd.

  Sterkte kerel. Door al je berichtgeving, je openheid, je moed en de bewondering die je steeds weer uitstraalt voor Marijke, ben je een voorbeeld voor mij.

  Liefs,

  Maurice Schneider

 69. Tryntsje says:

  Lieve Klaas,

  Sinds Tineke mij mailde met het slechte bericht dat Marijke weer in het ziekenhuis lag, heb ik jullie dagelijks gevolgd en bij jullie geweest. Ik bewonder je hartverscheurende berichten en jullie openheid in jullie strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Wat ongelooflijk dat ze straks niet meer bij je is. Ik wens je het allerbeste toe om je leven weer op te pakken.

  Groeten van Johan en Tryntsje

 70. Michel Uljee says:

  Beste Klaas,

  Heel veel sterkte gewenst. Jullie doorzettingsvermogen, openheid en strijd tegen deze ziekte heeft heel veel indruk gemaakt.

 71. Eric Visser says:

  Beste Klaas,

  Alhoewel ik Marijke niet vaak heb ontmoet, heeft ze toch een blijvende positieve indruk achtergelaten. Dat zegt natuurlijk veel over Marijke. Ik wens je veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit verlies.

  Eric

 72. Beste Klaas,

  Geschrokken, ongeloof en onvoorstelbaar veel respect dat is het gevoel nu.

  Ik heb Marijke in haar OV tijd in Amersfoort zeer goed leren kennen. Een zeer te
  respecteren vrouw met humor, respect en veel verstand van het vak licht.

  Wat is het enorm jammer dat Marijke haar strijd niet heeft gewonnen en wat is het
  oneerlijk.

  Gevuld met zeer goede herinneringen en respect zal ik aan Marijke blijven denken.

  Ik wens jou en de verdere familie alle nodige kracht en sterkte met het verlies van Marijke toe. ” keep on saving the good memory” is mijn credo, dit zal ik zeker te aanzien van Marijke doen

  Met respect voor Marijke verblijf ik,

  Rob van Arnhem
  Directeur Mast Services Nederland BV

 73. Femke says:

  Wat is het snel gegaan… Heel veel sterkte en kracht togewenst.
  Liefs,
  Femke

 74. liesbeth says:

  Betse Klaas,
  wat enorm verdrietig dat Marijke is overleden. En wat zul jij haar ontzettend missen. Ik ken jullie niet maar kwam jullie tegen op de site van mont Ven2 4 cancer. Een vriend van mij fietst vandaag voor mij mee. Dus ik kan me een klein beetje verplaatsen in jullie situatie. Ook ik ben aan het strijden om overeind te blijven.
  Ik kan alleen zeggen, ik denk aan jullie!
  Liesbeth

 75. Marion says:

  Lieve Klaas,
  Ik ken je van Alpe d’HuZes, je verjaardag werd aangekondigd op posters en ik heb je ook gefeliciteerd …
  Via de twitter volgde ik jullie, jou en Marijke en las ik je blog. Af en toe berichtjes achterlatend en een tweet sturen.
  Ik hoop dat het jullie gesterkt heeft, want dat is het enige wat ik kon … laten merken dat jullie niet alleen stonden in deze strijd.
  Heel veel sterkte voor de komende dagen, en bedankt dat je ons deelgenoot hebt gemaakt van jullie leven. Ik zie je weer op die Alp volgend jaar, en dan gaat zij ook gewoon mee op onze bagagedrager …
  Dikke knuf
  Marion van Team Wij voor Zij

 76. Theo Reymer says:

  Hallo Klaas,

  Ik hoorde pas gisteren het nieuws over Marijke via een Snel Verzetter en kon het eerst niet bevatten. Nog pas enkele weken geleden op de bbq gaf je aan dat de ziekte teruggekeerd was. En dan nu al het bericht dat het voorbij is.

  Heel veel sterkte,

  Theo

 77. Edward en Simone says:

  Wat is het leven soms ongelofelijk oneerlijk! Zo’n leuke, sterke, positieve vrouw die geen kans kreeg om de strijd te winnen…

  Op de deelnemersbijeenkomst van de Vent2-4Cancer hoorden we dat Marijke was overleden. We konden het niet geloven! Samen met ons team hebben we afgelopen vrijdag ook voor jou en Marijke de Ventoux beklommen. Enorm veel sterkte Klaas, familie en vrienden met dit enorme verlies. Marijke zal voor ons een voorbeeld blijven.
  Edward, Simone en team Salland4Cancer

 78. Philippe De Jaeger says:

  Beste Klaas,
  Twee jaar geleden verbleven we op dezelfde kamer in Carpentras. Ik heb Marijke nadien éénmaal gezien, op de filmvoorstelling in St Niklaas. Ik heb altijd gedacht dat ze het zou halen. Dit jaar heb ik op 16/9 tijdens de derde Ventoux-beklimming van de dag kilometerslang in het zog van Jeroen Van Lierop gereden. Die had een T-shirt aan met jullie namen erop. Zo heb ik tijdens het fietsen toch een beetje aan jullie gedacht. Sterkte.

 79. Robbert says:

  Beste familie Overbeeke,

  Met ongeloof heb ik kennis genomen van het bericht over Marijke. Ik heb in de periode 2006-2009 een aantal projecten gedaan voor de Gemeente Amersfoort en daarbij ook samengewerkt met Marijke. Ik heb haar leren kennen als een positieve, sympathieke en zeer deskundige collega waar ik veel respect voor had. In die periode heb ik ook veel van haar geleerd op het gebied van ondergrondse infra en OV. In de afgelopen jaren heb ik nog sporadisch contact gehouden. De laatste keer dat ik haar sprak was ze net weer begonnen in haar nieuwe functie als projectmanager bij PO en leek alles de goede kant op te gaan. Het bericht kwam daarom voor mij totaal onverwacht. Haar ziekte weerhield haar er niet van zich vol in te zetten voor de beklimming van de Alpe d’HuZes dat typeert haar !
  Marijke zal niet snel vergeten worden. Ik wens jullie allen heel erg veel sterkte en kracht in deze zware tijd.

  Hartelijke groet

  Robbert

 80. Erik Bogaerts says:

  Beste Klaas,

  Innige deelneming met dit enorme verlies.
  Ik wens je veel sterkte toe.

  Erik

 81. Marc says:

  Beste Klaas,

  ik heb een aantal maanden met je mogen samenwerken vorig jaar en sinds die tijd volg ik jouw inspanningen voor Alpe d’Hu6 en je berichten over de ziekte van je vrouw Marijke en jullie gezamenlijke strijd tegen kanker.
  We zijn enorm geschrokken dat ze deze oneerlijke strijd verloren heeft…
  Wat een onbeschrijflijk verdriet en vreselijk gemis moet dat zijn. We wensen je veel sterkte om dit verlies te verwerken.

  Groeten,
  Marc de Graaf & Leonie en Sari

 82. Piet Verbeek says:

  Beste Klaas,

  Wij kennen elkaar niet; ik kende Marijke niet. We kennen beide wel het verdriet, de onmacht. Ik wil je sterkte wensen in het verwerken van het verlies van Marijke.

  Vriendelijke groet,

  Piet.

 83. Karin Sneekes-van Essen says:

  Ik ben op deze site gekomen omdat jij Klaas op de site van ‘opgeven is geen optie’een actiepagina hebt. Op de een of andere manier werd ik nieuwschierig naar je verhaal en ik lees dit alles en heb er geen woorden voor. Wat is dit toch ongelooflijk, vooral zo ontzettend veel doorzettingsvermogen die Marijke getoond heeft. Ik ga ook die berg op en heb besloten om 3x die berg te trotseren. Als ik de energie heb ( en het nog mag uiteraard) ga ik nog een keer. Heb getraind tot en met naast mijn gezin en nog lopende studie maar wil dit doen. Voor jou Marijke, voor iedereen die er mee te maken heeft. Zelf rijdt ik voor mijn lieve moeder. Ze is er nog gelukkig, maar heeft de pech dat ze na de operatie van longkanker en een verzakking die hersteld is Frontotemporale Dementie heeft gekregen. Ik neem iedere keer als ik bij haar kom weer een beetje meer afscheid van haar. Succes op de Alpe, en misschien treffen we elkaar daar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *